Rapea tofu yrttikvinoalla

Teksti

Ystäväni kertoi taannoin tehneensä couscousia munakoisolla. Hänen reseptinsä kuulosti maistuvalta ja meidän arkiruokaamme verraten erilaiselta. Gluteenittomaan ruokavalioon couscous ei sovi, joten lähdin kokeilemaan Kvinoalla. Lisäilin joukkoon ’mitä kaapista löytyy’ -mentaliteetilla mausteita ja kasviksia. Tämä resepti on oikein hyvin sovellettavissa oikeastaan millaiseksi vain. Maustaminen kannattaa tehdä hyvin, Kvinoa jää herkästi hieman mauttomaksi elämykseksi.

Suhteuta resepti annoskokoon ja makumieltymyksiisi

Kvinoaa

Munakoisoa

Kesäkurpitsaa

Sitruunaoliiviöljyä (mikä tahansa muukin öljy sopii)

Basilikaa (mikä tahansa tuoreyrtti sopii, vaikkapa minttu)

Lipstikkaa

Valkosipuli

Punasipuli

Suola

Keitä Kvinoa ohjeen mukaan. Paista pannulla kevyesti kasvikset ja sipulit. Lisää kypsän Kvinoan joukkoon paistetut ainekset sekä silputut tuoreyrtit ja mausteet. Paista tofu. Tofu kannattaa ensin paloitella ja kuivata kunnolla painellen talouspaperiin tai leivinpyyhkeeseen. Lisää tofu kuumalle pannulle jossa on mahdollisimman vähän, jos ollenkaan rasvaa. Paista nopeasi pinta rapsakaksi kerran kääntäen.

Jos ruokapöydässä ei ole metritonttuja, lisää ruokaan makusi mukaan chiliä.

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä