Vegaaninen suklaajäätelö

Teksti

VegaaninenjaateloVegaaninen jäätelö ei nykyään ole mikään sen suurempi ihme ja nykyään sellaisia saa kokoon muutamasta aineksesta. Lähdin kuitenkin tyhjentämään kaapistomme sisältöä suklaajäätelö mielessäni. Lopputulos oli mielestäni erittäin hyvä. Rakenne oli hyvä, koostumus miellyttävä ja maku pähkinäsuklainen. Resepti on luonnollisestikin oiva apu allergisten jälkiruokapöytään myös näin sysitalven keskellä.

Ainekset

1dl kookosöljyä

2rkl pähkinävoita

1 tlk kookosmaitoa

3rkl kookossokeria

maun mukaan steviaa

3rkl raakakaakaojauhetta

1dl pakastemansikoita

1dl pakastemustikoita

Ohje

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, ainekset sekoitetaan keskenään. Seoksesta muodostuu suhteellisen juokseva litku joka kaadetaan vuokaan. Tähän tarkoitukseen sopii mikä tahansa reunallinen astia joka pakastumiseesi mahtuu. Itse käytin pientä lasivuokaa. Jäähdytä pakkasessa seos kovaksi. Minulla aikaa kului 2 tuntia mutta yön yli ei tietenkään ole pahaksi, onhan kyseessä jäätelö! Leikkaa jäätynyt massa kuutioiksi ja tarjoile luonnollisestikin kylmänä.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä