Yleinen 21.2.2018
TEKSTI Jasmin

Katso menovinkit lapsiperheille Lahdessa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

 

Onko sinulla tekemisen puutetta lasten kanssa Lahden seudulla? Kokosin yhteen perheiden menovinkit, tapahtumat sekä lapsiystävälliset mestat hyvien ja pahojen päivien varalle.

Ilmaista tekemistä Lahdesta löytyy paikoitellen

Launeen perhepuisto on mukava retkikohde kesän lisäksi myös talvella. Pulkka on syytä ottaa mukaan, eikä vessaankaan ole pitkä matka.

Torilla on paljon iloa herättänyt luistinrata ja torikahviloihin on mukava tarvittaessa piipahtaa kahville. Mainittakoon vegaaneja ajatellen Cafe Caribia josta voi ostaa kuumaa raakakaakaota.

Jos kylmät kelit kirpaisevat, kirjaston tarjonta on loistokas. Lapsille löytyy paljon lautapelejä, pelinäyttö ja leikkihuone. Hiihtolomalla kirjastossa on lukutuokioita. Olen myös saattanut rakastua pääkirjaston kahvilaan.

Talvisaikaan lumisia retkiä voi tehdä suksilla tai ilman. Laavuja löytyy mm Tapanilan hiihtomajalta, Ämmälässä Härkämäen laavu, Lepakkolaavu Tapanilassa sekä Enonsaaren laavu.

Perhetupa on avoinna myös talvisaikaan.

Pulkkamäet

Messilän pulkkamäki (6e/hlö)

Mukkulan ranta

Tapanilan hiihtomaja

(Lisää pulkkamäkiä tästä )

Visit Lahden sivuilta voi etsiä hieman erikoisempaa (maksullista) tekemistä, jos elämyksiä kaipailee. Tarjontaa Lahdesta löytyy lumikenkäilystä leijan lennätykseen ja fatbikeen.

Pientä kylpyläelämystä ei tarvitse hakea kovinkaan kauaa, sillä Vierumäen lämpimämmät uima-altaat ovat 30minuutin ajomatkan päässä.

Sisäleikkipuistot

Launeen Prismassa on nykyään Actionpark. Ei ihan joka kauppareissun ilo, mutta kuulemani mukaan kokeilemisen arvoinen. Muita seikkailupuistoja on Lahtelaisille tutuksi tulleet Hoplop ja uudenkarhea Leon leikkimaa. Jälkimmäisillä on ollut hyviä tarjouksia ilmassa, joten kannattaa bongata alennuksia. Hololan ja Lahden välimaastoon pystytetty Tramboliinipuisto houkuttelee paikalle hieman taaperoa isompia lapsia.

Lahden keskustassa on lapsille suunnattu Superteatteri, jonne arkena liput maksavat 6e ja viikonloppuna 8e. Ohjelmistossa keväällä esim Hannu ja Kerttu.

Jos kauppareissut haluaa tehdä pidemmän kaavan kautta, ne kannattaa keskittää Karismaan sillä sinne on ilmestynyt PapuPark joka on maksuton lasten pieni seikkailupuisto. Papuparkista löytyy temmellyskenttää, kiipeiltävää ja peliseinä. Leikkipaikka on aidattu. Karismassa hoituu tehokkaasti myös ruokapuoli. Gluteenittomille vegaaneille suosittelen lämpimästi Aasialaista ravintolaa.

Lisäyksenä Kärkkäisen uusi leikkipaikka!

 

Tapahtumat:

Salppurin kisat

Jokaisen kuukauden 1 sunnuntaina on Ponitaivaan talutusratsastus Uudessa kylässä noin 15 min ajomatkan päässä Lahdesta. (5e/lenkki).

Legofestivaali Triossa 17.4.-2.5.2018

Elokuvateatterin suhteen kannattaa huomioida lapsille suunnattu Supermarsu.

Kestovaippa -ja kantovälinekahvila Lahdessa kokoontuu 15.3 19.4 ja 17.5 klo 9.30-11.30 Multi-Cultissa

Kahvilat ja ravintolat lasten leikkipaikalla varustettuina:

Leikkipaikkoja ravintoloista ja kahviloista löytyy nykyään verrattain vähän. Ne ovat kadonneet jopa pikaruokaloista. Tässä kuitenkin Lahden alueen tilanne:

Kahvila Oskari (Pieni piirustuspiste)

Trion Robert’s coffee

Launeen Citymarketin kahvila

Karisman Momento (Vastapäätä käytävän toisella puolella iso liukumäkihuone

Aleksanterinkadun Rax

Launeen  sekä Holman Prisman pizzabuffa/Hese

Martina

Panco Villa

Lucky House (Kiinalainen ravintola)

Acb Renkomäki

Lahti on pieni kaupunki verrattuna moneen muuhun, mutta tekemistä löytyy, kun sitä vain jaksaa etsiä. Täydennäthän listaa kommenteissa, lisään niitä tekstiin!

 

 

 

 

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (5)

Siinä Scandic hotellin takana olevassa Hesessä on myös pieni leikkialue 🙂

1
1 vastaus

Siinä Scandic hotellin takana olevassa Hesessä on myös pieni leikkialue 🙂

1
1 vastaus

Kärkkäiselläkin taitaa olla uusi leikkipaikka

1 vastaus

Kärkkäisellä ilmainen pieni sisäleikkipuisto.

1 vastaus

Kärkkäisellä on lasten leikkipaikka , toisessa kerroksessa , eikä maksa mitään

1 vastaus

Ja karismassa on hyvät lastenhoitohuoneet ja vessat, sekä pikkuleikkipaikat.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Sinä vain. Meillä elellään unelmia ja samalla raskaita  aikoja. Ne eivät sulje toisiaan pois ja välillä siinä on kamala ristiriita. Tähän kuitenkin saa käpertyä koska vain. #tässäjanyt #parisuhde #avioliitto #love kiitos kuvasta perheemme lisämiehelle @sielunisilmin

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: