Vegaaninen ja gluteeniton suklaaleivos

Teksti Jasmin

Vegaaniset mokkapalat

Joskus tekee mieli runsaasti suklaata. Tämä on oiva resepti siihen. Suklaaleivos on sekoitus mutakakkua ja mokkapalaa. Sisus jää mukavan pehmeäksi sekä suklaiseksi. Kuorrute on perinteinen mokkapalojen kuorrute vegaanisesti toteutettuna.

Gluteenitonta jauhoseosta 7dl

2tl leivinjauhe

2tl sooda

2tl ksantaani

5dl soijamaito

5dl sokeria

300g margariinia (sininen keiju)

8rkl kaakaojauhetta

3rkl maapähkinävoita

1tl vaniliinisokeria

Kuorrute:

6rkl kaakaojauhetta

300g margariinia

1pkt tomusokeria

Päälle: Strösseleitä tai vaahtoa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kuivat aineet toisiinsa sekoitettuna vuoroin soijamaidon kanssa. Vatkaa joukkoon maapähkinävoi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Keskiosa saa jäädä suklaiseksi.

Jäähdytä pohja ja valmista kuorrute. Sulata margariini. Sekoita joukkoon kaakao sekä tomusokeri. Jäähdytä. Vatkaa kermavaahto. Minulla parhaiten on vatkautunut soijavispi, mutta tässä on käsittääkseni hieman hajontaa. Joskus tuntuu, että vatkautuminen on kiinni lämpötilasta ja ilmansuunnasta. Nauti kylmänä. Tästä ohjeesta tulee paksupohjaista leivoslevyä pellillinen.

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Keliaakikon huomautus: Jotkut strösselit sisältää vehnää, eli tarkkana strösselihyllyn äärellä 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä