Yleinen 12.3.2018
TEKSTI Jasmin

Vapauta rinnat! Tältä näyttää pukeutuminen ilman liivejä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Rintaliivien historia alkaa 2500 eaa. 1600 -luvulla käytettiin korsetteja. 1900 -luvun alussa markkinoille saapui rintaliivien kyhäelmiä. Teollisesti rintaliivejä alettiin valmistaa 1930 -luvulla (Lähde: Wikipedia). Mistään uudesta asiasta ei ole kyse. Naisten rinnat ovat mahdollistaneet monelle yritykselle rikastumisen. Rintaliivejä käytetään nykyään kaikissa sosiaaliluokissa ja niitä myydään luonnollisestikin kaiken kokoisille naisille.

Rintaliivien tärkein käyttöaihe on tietenkin rintojen tukeminen. Jokainen nainen tietää, että juostessa rintojen hölskyminen on inhottavaa ja sattuu. Rintojen koosta riippuen, rintaliivit ovat tärkeä osa mukavuutta ja monelle myös ulkonäköseikka. Vaatteet tuntuvat istuvan paremmin.

Onko meistä kuitenkin tullut rintaliivien vankeja? Pohdimme taannoin ystäväni kanssa rintaliivien olemusta. Olimme ystäviemme häissä. Molemmat olimme lähteneet liikkeelle ilman rintaliivejä. Molemmilla oli sama ajatus. ”Entäs jos joku huomaa?” Tunsimme vapautta, vaan emme itsevarmuutta. Oli ihanaa, kun rintakehää ei kiristänyt mikään ja olkapäät saivat olla paljaat. Silti, tunne oli hieman häiritsevä. Vanha tuttu häpeä nosti päätään. Saako näin olla? Kuuluvatko rintaliivit kaikkialle? Vähintäänkin olkaimettomat.

Eivät kuulu. Rintaliivit eivät kuulu päälle silloin, kun haluaa olla ilman. Monilla meistä naisista on ajatus, että ilman liivejä ei voi lähteä mihinkään, sillä joku voi huomata. Usein ainoa, joka asian huomaa, on nainen itse. Oletteko ikinä kokeilleet pukea päällenne arkivaatteitanne ilman liivejä? Voit yllättyä. Saattaa olla, että rintaliivien puuttumista ei oikeasti sittenkään huomaa.

Voi myös olla, että huomaa. Entä sitten? Ovatko rinnat todella niin seksualisoidut, että niiden näkyvyys on peitettävä sileäksi kummuksi rintakehämme päälle? Isot tai pienet, miksi rinnat saavat näyttää vaatteiden alta vain tietynlaiselta? Nännien ei sovi näkyä läpi eikä rinnat saa roikkua.  Kuten sanottu, tämä on suurimmalle osalle kansasta mukavuuskysymys. Joskus kuitenkin joku voi haluta tuulettaa, mutta ei kehtaa, koska rintaliivien nyt kuuluu olla päällä. Ettei vain kukaan huomaa.

Pyysin Facebookissa ihmisiä lähettämään itsestään kuvia ilman rintaliivejä vaatteissa, joissa he menevät ihmisten ilmoille. Moni rohkea lähetti kuvansa ja liputtaa valinnanvapauden puolesta! Rakkaat kanssasisaret. Vapautetaan itsemme rintaliivien ikeestä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö liivejä pitäisi käyttää, jos haluaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ilmankin saa olla!

Tehdään vapaudesta kansanliike! Jos koet halua olla ilman rintaliivejä, postaa itsestäsi kuva instaan #vapautarinnat. Näytetään maailmalle, että ilmankin on erittäin hyvä JOS siltä tuntuu.  Rintaliivien tulee perustua vapaaehtoisuuteen ja mukavuuteen. Ei konservatiivisiin säädöksiin tai häpeään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Olen toivonut että tämä tyyli palaa -8o luvulta.Silloin oltiin erittäin ohuissa puseroissa ja liivittä.Myös oli ohkaset liivit muodissa. Mikä oli hienonpaa katsomista kun nännit kohos paidan läpi ihasteltavaksi.Joillakin aina myös loisti paidan läpi.

1 vastaus

Heh, itse käytän liivejä lähinnä siksi, että ilman liivejä näytän aivan rinnattomalta 😀 kiitos kuuden vuoden imetyksen (kolme lasta).

1 vastaus

😀 <3

1 vastaus

Kaunis ajatus, ehkä. Saattaa toimia, jos rinnat ovat kuppikokoa A – C.
Mutta kun rinta on iso, esimerkiksi kuppikokoa M kuten itselläni, on ilman liivejä liki mahdotonta olla. Painava rinta venyyvyötärölle asti, mikä ei todellakaan muuten peity huomaamatomasti yhdenkään vaatteen alle. Venyvä, painava rinta tekee myös kipeää, vaikka ei suurempaa urheilusuoritusta tekisikään. Lisäksi isot rinnat ovat tiellä.
On aikoja, jolloin liivejä on parempi käyttää myös yöllä nukkuessa. Silloin rinnat eit satu niin paljon kuin ”vapaana” ollessaan.
Olkaimettomia liivejä en ole käyttänyt koskaan. Marketeista tai ketjuliikkeistä en saa sopivia liivejä. Rintaliivit eivät edusta minulle asustetta tai itsevarmuutta. Ne ovat ”apuväline”, kuten vaikka silmälasit toisille.

1 vastaus

Hyvin sanottu tämä apuväline. Tottakai osalle rintaliivit ovat mukavuuskysymys ja nimenomaan ehdottomat, mutta eivät kaikille. Haluan peräänkuuluttaa vapautta. Että lähdettäisi ilman liivejä ulos jos huvittaa, eikä tarvitsisi ajatella, että voiko? Moni laittaa kuitenkin liivit siksi, että pelkää jonkun huomaavan ettei niitä ole. Tosi moni käyttää mukavuussyistä. Osa pakosta. Ja iso osa siksi että kuuluu. Somessa tuli yhteen ketjuun, jossa kuvia kyselin, kommentteja siitä, että isorintainen näyttäisi kamalalta ilman liivejä koska rinnat roikkuvat, eikä siksi kehtaa. Mielestäni on julma ajatus, että tehdään jotakin, jotta se ei näyttäisi jonkun mielestä joltakin.

1 vastaus

Tämän blogin kuvissa ei kyllä todellakaan ole vain ihmisiä joiden kuppikoko on A-C. useammilla on selkeästi isokokoiset rinnat. nyt on hieman vähättelyn makua Oo:n kommentissa.

1 vastaus

Aivan niin. Näissä kuvissa on kuppikokoa vähintäänkin a-g. Voi olla isompiakin, mutten kysynyt kaikilta.

1 vastaus

Teini meininki. Voitteko edes hunnuttaa rintanne. Edes te joilla on seksiä tihkuvat. Vaikka teillä ei ole seksuaallisia haluja niin muilla on.

1 vastaus

Toisin kuin Ansku, en ole käyttänyt liivejä enää vuosiin juuri siksi ettei minulla ole enää rintoja. Eikä se minua haittaa!
Ei rinnattomuus tai rintojen koko vaikuta naiseuteen!
Minua alkoi ahdistaa liivit, joissa oli ”pakko” olla reilusti toppausta ja sen puristava vanne. Tuntui typerältä pukea ne, kun oikeaa tarvetta ei enää ollut.
Vain juhliin olen pukenut kauniit, topatut liivit.
Liivittömyys ei kuitenkaan ole aina ollut ongelmatonta.
Yksi on jutussa mainitut nännit. Ne kun eivät kutistuneet, vaan paistavat useammankin paidan läpi. Siihenkin tottuu.
Joskus aluspaitaa joutuu miettimään. On eriasia jos kumartuessa vilkkuvat rintaliivit, kuin että muut näkevät koko olemattoman paketin paitasi sisältä!
Kolmas on, että seksikkäitä ja erityisesti kauniita aluspaitoja en ole löytänyt yhtä helposti kuin rintaliivejä.

1 vastaus

Liikun monesti ilman rintsikoita. Ei vain viitsi laittaa, kun olkaimet valuu.
Eipä tuota oo kukaan kommentoinut.
Eikä tuijotellu. Enkä ole pieni rintainen

1 vastaus

Omat tissit on kokoa 70-75D ja olen aina viihtynyt paremmin ilman liivejä kuin liivien kanssa. Muutin 1,5 vuotta sitten ulkomaille töihin, tavalliseen toimistoduuniin ja meillä on tietynlainen, lievä pukukoodi, jolla kai lähinnä halutaan estää se, että väki tulisi töihin ihan rantakamoissa. Olen siis viimeisen puolitoista vuotta käyttänyt rintsikoita lähes päivittäin, koska olen ajatellut, että ilman niitä en täytä vaatekriteerejä.

Huomasin kuitenkin viime kesänä että erityisesti rintojen alta löytyi jatkuvasti pientä kutiavaa näppylää, joka luultavasti johtuu hikoilun ja liivien hiertämisen yhdistelmästä. Nyt kun lämpötilat täällä alkavat taas nousta, mietinkin, voisiko liivit ensi kesänä jättää kotiin ainakin välillä.

Mitä mieltä olette, kuuluuko rintsikat fiksuun työpukeutumiseen vai voiko töihin mennä myös ilman liivejä?

1 vastaus

Rintaliivieni koko 75H. Kun rinnat on raskaat ja isot on epämukavaa olla ilman. Kesäisin kuitenkin olen toisinaan ollut ilman liivejä mikä on aiheuttanut huomiota vastakkaisessa sukupuolessa, koska ilman liivejä rinnat heiluvat ja pomppivat aika villisti.

1 vastaus

nännit kuuluu rintoihin niinku korvat päähän ilman nännejä rinnat olis pelkät nahka pussit

1 vastaus

Hyvä femakot. Jättäkää liivit pois. Aion vastaisuudessa vielä enemmän tuijottaa rintojanne, kyllä, myös kun puhun teille en katso silmiin 🙂

1 vastaus

Kerran lähdin kaupungille ilman liivejä, känninen miesjoukko huusi perääni lehmää. Menin toisenkin kerran mutta pahaltahan se tuntui

1 vastaus

Tätä mä olen odottanu.

T. Mies.

1 vastaus

Olen toivonut että tämä tyyli palaa -8o luvulta.Silloin oltiin erittäin ohuissa puseroissa ja liivittä.Myös oli ohkaset liivit muodissa. Mikä oli hienonpaa katsomista kun nännit kohos paidan läpi ihasteltavaksi.Joillakin aina myös loisti paidan läpi.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Sinä vain. Meillä elellään unelmia ja samalla raskaita  aikoja. Ne eivät sulje toisiaan pois ja välillä siinä on kamala ristiriita. Tähän kuitenkin saa käpertyä koska vain. #tässäjanyt #parisuhde #avioliitto #love kiitos kuvasta perheemme lisämiehelle @sielunisilmin

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: