Täydelliset vegaaniset muffinsit

Teksti

Vanhat mummolareseptit ovat saaneet kyytiä vuosien mittaan. Minun ruokavalioni ei taivu mihinkään kovin perinteiseen, joten mummot ovat olleet koetuksella. Onneksi ainakaan tämä tapaus ei ole juurikaan hätkähtänyt, sillä mummolan makuiset muffinsit yllättivät perheemme eräänä synkkänä ja myrsyisenä yön alkuna. Vaadin tietenkin reseptin ja sain luvan julkaista sen kaikille muffinsin kaipuisille lukijoilleni. Maku on makea, rakenne kostea ja ulkonäkö miellyttävä. Ihania herkkuhetkiä!
Marjamuffinsit vegaanisesti ja gluteenittomasti
Ainekset:
3dl kasvismaitoa
1,5 dl öljyä
2,5 dl sokeria/ruokosokeria
3.5 dl riisijauhoa (hieno tai gluteeniton jauhoseos)
2,5 dl tapiokatärkkelystä tai perunajauhoa
3 tl leivinjauhe
 2,5 dl mustaherukkaa
1 rkl vaniljasokeria
Sekoita yhteen kasvismaito, öljy ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetuttuna riisijauho, perunajauho/tapiokatärkkelys sekä leivinjauhe joukkoon. Lisää taikinaan jäiset marjat sekä vanilijasokeri ja sekoita.
Taikina on löysää joten silikonivuoat tai muffinipelti toimii parhaiten. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.  (Mikäli marjat eivät ole jäässä, vähennä paistoaikaa 5 minuuttia). Herkkua syödään jäähtyneenä. Jos et välitä makeasta, vähennä sokerista 0.5dl. Muffineista tulee tällöin kirpeämpiä. Kokeile puolukkaa, mustikkaa tai herukoita. Vanilija sopii makukaveriksi näihin kaikkiin.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä