Yleinen 17.3.2018
TEKSTI Jasmin

Täydelliset vegaaniset muffinsit

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vanhat mummolareseptit ovat saaneet kyytiä vuosien mittaan. Minun ruokavalioni ei taivu mihinkään kovin perinteiseen, joten mummot ovat olleet koetuksella. Onneksi ainakaan tämä tapaus ei ole juurikaan hätkähtänyt, sillä mummolan makuiset muffinsit yllättivät perheemme eräänä synkkänä ja myrsyisenä yön alkuna. Vaadin tietenkin reseptin ja sain luvan julkaista sen kaikille muffinsin kaipuisille lukijoilleni. Maku on makea, rakenne kostea ja ulkonäkö miellyttävä. Ihania herkkuhetkiä!
Marjamuffinsit vegaanisesti ja gluteenittomasti
Ainekset:
3dl kasvismaitoa
1,5 dl öljyä
2,5 dl sokeria/ruokosokeria
3.5 dl riisijauhoa (hieno tai gluteeniton jauhoseos)
2,5 dl tapiokatärkkelystä tai perunajauhoa
3 tl leivinjauhe
 2,5 dl mustaherukkaa
1 rkl vaniljasokeria
Sekoita yhteen kasvismaito, öljy ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetuttuna riisijauho, perunajauho/tapiokatärkkelys sekä leivinjauhe joukkoon. Lisää taikinaan jäiset marjat sekä vanilijasokeri ja sekoita.
Taikina on löysää joten silikonivuoat tai muffinipelti toimii parhaiten. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.  (Mikäli marjat eivät ole jäässä, vähennä paistoaikaa 5 minuuttia). Herkkua syödään jäähtyneenä. Jos et välitä makeasta, vähennä sokerista 0.5dl. Muffineista tulee tällöin kirpeämpiä. Kokeile puolukkaa, mustikkaa tai herukoita. Vanilija sopii makukaveriksi näihin kaikkiin.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: