Sinä välinpitämätön typerys, ymmärrätkö ettei turvavyö ole vieressäsi vain itseäsi varten?

Teksti

Haloo te itsekkäät typerykset!

Juuri niin. Luitte oikein. Tämä koskee kaikkia pitkän matkan linja-autoilla matkustavia ihmisiä, jotka eivät käytä turvavöitä.

Tiesittekö, että laki vaatii teidät köyttämään itsenne siihen penkkiin kiinni? Saattaa olla, että oma henkenne on teille täysin yhdentekevä. Se on ihan fine. Omasta hengestään ei tarvitse pitää. Te olette kuitenkin vastuussa siitä, ettei teidän kehonne tahallisen toiminnan seurauksena riistä henkeä joltakin, joka omansa haluaisi säilyttää.

Te, ketkä ette piittaa kuskin huomautuksista, säännöistä ettekä laeista, oletteko ajatelleet, mitä tapahtuu jos tulee kolari? Se ei välttämättä ole niin, että te murskaudutte sivuikkunaan ja tiputte verisenä räsynukkena moottoritielle. Saattaa käydä niin, että vartalonne sinkoutuu tuhatkertaisella voimalla viereiseen penkkiin. Mahdollisesti lennätte kuin ohjukset, pienen lapsen päälle. Saatatte aiheuttaa hengenlähdön jollekin, jonka turvavyö olisi ilman teitä pelastanut.

70 prosenttia matkustajista kiinnittää turvavyöt. Te 30 prosenttia uhkaatte heidän henkeä. Aina, kun tyttäreni vieressä istuu 100km/h vauhdissa joku neropatti ilman vöitä, minun tekisi mieli huutaa ”sinä välinpitämätön typerys, ymmärrätkö että turvavyösi ei ole vieressäsi vain itseäsi varten”?

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Luulen, että monet eivät edes tajua, kuinka vaarallista on jättää käyttämättä turvavyötä, tai käyttää sitä väärin. Tästä pitäisi ehdottomasti tiedottaa ihmisille paremmin, ja käydä näitä vaaroja läpi esimerkiksi peruskoulussa ikätasoisesti (tietenkään vanhempien vastuuta unohtamatta). Itse kuulin monesta muitakin kuin kuskia koskevista turvallisuusasioista vasta autokoulussa, jota todellakaan kaikki eivät koskaan käy, mutta todennäköisesti kaikki matkustavat autossa joskus.

Avatar

Tätä samaa näin eilen ku matkustin onnibussissa. Vaikka kuljettaja kuulutti että laittakaa vyöt kiinni, ni kovinkaan moni ei sitä ohjetta noudattanut. Mä en suostu ees koskaan istumaan autossa ilman vyötä. Eka asia, minkä autossa teen aina, on se että laitan turvavyön kiinni. Sit on myös niitä, jotka antaa lapsen päättää, että haluuko uhmaikäinen muksu laittaa vyötä vai eikö ja vieläpä että haluaako laittaa turvavyön oikeella tavalla olkapään yli vai käden alta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä