Runsas suklaavalikoima vegaaneille -Kieltäytyminen on historiaa!

Teksti

Monesti kuulee harmittelevan, että vegaani joutuu luopumaan herkuista, luopuessaan eläinkunnan tuotteista. Nykyajan valikoimat ovat kuitenkin kokeneet hurjan freesauksen, eikä vegaanisesti syövän tarvitse lopulta luopua oikeastaan mistään, mikä ei olisi korvattavissa. Kokosin alle hieman todisteita!

Vegaanisia tuotteita on helppo tehdä itse, etenkin kun reseptejä löytyy hurjasti blogeista, verkosta ja Instasta. Joskus tekee kuitenkin mieli reilusti sitä itseään, eli karkkia ja suklaata sen syvimmissä olomuodoissa.

Vegaanista suklaata on monenlaista. Tummimmista tummimmat suklaat eivät itselleni oikein maistu, ne ovat jotenkin kitkeriä. Raaka-suklaata kuitenkin on markkinoilla laidasta laitaan ja esim Pandan tumma suklaa ei makunystyröideni puolesta häviä maitosuklaalle. Vegaanisia makeisia on saatavilla päivittäistavarakaupoissa. Erikoisempia makuja löytyy verkkokaupoista ja Ruohonjuuresta. Raakasuklaa on suhteellisen kallista verrattuna tavalliseen eläinperäiseen suklaaseen. Raakasuklaata saa kuitenkin välillä ostettua hyvillä tarjouksilla. Maustetut tummat suklaat ovat hieman edullisempia. Vegaaniset irtokarkit ovat onneksi samoissa hinnoissa, kuin eläinperäisetkin. Pidä silmät auki ja tutustu tarjontaan.

Alla olevat suklaat olen ostanut ruokakaupoista sekä Punnitse ja säästä -liikkeestä. Näistä kaikkia laatuja ja paljon muuta löytyy pääkaupunkiseudulta yhdellä kauppareissulla Kampista. Etelä-Suomessa on hajautuneempaa ja saattaa joutua juoksentelemaan ympäriinsä mutta jokaisessa ruokakaupassa on jotakin. Vegon maitosuklaaseen olen tosin törmännyt Kampin lisäksi vain Hollolan K-supermarketissa. Lisäksi kauppiaita kannattaa pyytää tilaamaan vegaanisia herkkuja kauppoihin. Vinkkaa kommentteihin oma suosikkiherkkusi!

dav

Vego on suklaapatukka suklaalevyn koossa. 150g painoinen herkku on maitosuklaamainen pähkinäunelma.

Raakasuklaapatukoita on saatavilla useissa eri makumaailmoissa vanilijasta erilaisiin marjoihin

Kampin k-marketissa on toistakymmentä vegaanista suklaalevyä, mielestäni varsin kohtuuhinnalla.

Vegaanin ei tarvitse kuikuilla tuoteselostuksia, moni kauppa on merkannut erikseen vegaaniset irtokarkit omaksi ryhmäksi

Seuraa myös instassa – vaikkapa tästä

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä