Tinder -Sosiaalista kömpelyyttä, hylkäyskokemuksia ja sukupuolitauteja?

Teksti

Olen erittäin onnellinen avioliitossani. Ajoittain olen kuitenkin harmissani, etten ole päässyt sisälle Tinderin ihmeelliseen maailmaan. Viimeaikoina olenkin seuraillut ystävieni tinderöimistä uteliaana. Saattaa olla, että olen tullut toisiin aatoksiin, ollen entistäkin kiitollisempi pysyvästä matchista.

Tinderihän on deittipalvelu, jossa kuvien ja lyhyen esittelyn perusteella etsitään seuraa. Tinderin idea on olla kepeä tutustumiskanava. Kepeältähän tuo vaikuttaakin, eikö vain? Alla ystävieni harmittomat tinderkokemukset viimevuosilta.

Politiikkaa on monenlaista, eikä sama kieli takaa ymmärrystä

Kuvissa oli armottoman komea ja profiilissaan poliitiikkaa seuraavaksi henkilöksi itsensä esitellyt herrasmies. Kaikki meni ystävällisen mieshenkilön kanssa hyvin, mutta ikävä kyllä, aaltopituuksien raja vaihteli radikaalisti. Politiikan seuraaminen paljastui trollipropagandalehtien suurkulutukseksi eikä suloinen hymykään pelastanut arvomaailmaeroja riittävästi.

 

Kerran ystäväni tarjoili välttelevälle miehelle useita tilaisuuksia poistua kohteliaasti paikalta. Mies oli kuitenkin hiljainen ja sanoi haluavansa jatkaa tapaamista. Kahvittelun lähestyessä loppuaan mies kysyi ystävältäni, haluaisiko tämä nähdä uudestaan. Ystäväni sanoi, että mikä ettei, jolloin mies vastasi: ”Ai, mua ei oikein nappaa”.  Tinder sopinee myös itsetunnon boostaukseksi.

Kaikille pidempään tinderiä käyttäville lienee tuttua, että jossakin vaiheessa vastaan tulee joku, joka ei pääse yli exästään. Näin on käynyt myös minun lähipiirissäni. Erittäin silmää miellyttänyt urosihminen ei ensitapaamisella vastannut ulosanniltaan tulevaisuuden suunnitelmia, sillä hän puhui vain menneisyydestä. Tarkemmin sanottuna ex-vaimostaan. Mitkään aiheenvaihtoyritykset eivät edistäneet keskustelua eteenpäin. Kaikki palasi aina päättyneeseen avioliittoon. Ympäri mennään yhteen tullaan.

Toisinaan asiat jäävät roikkumaan. Joskus myös tindermachit. Kun kumppaniehdokkaan tapaa ja toteaa itselleen epäsopivaksi, saatta olla haastavaa päästä tästä eroon, etenkin jos toinen on ehtinyt jo hullaantua kylmään katseeseesi. Ette arvaakkaan, kuinka moni ystäväni googlaa aihe vapaa foorumilta ”kuinka sanoa kauniisti, ettei kiinnosta”.

Toisaalta koska usein vika, on mukamas miehissä, täytyy rehellisyyden nimissä todeta, etteivät ystävienikään toimet aina ole reiluimmasta päästä. Naiset osaavat olla julmia siinä missä miehetkin. Tinder voisi olla hauska ja kepeä kohtaamispaikka, mutta on se myös kasvualusta itsetunto-ongelmille, lyttäämiselle ja epäasiallisille torjutuksi tulemisen kokemuksille. Tinder antaa mahdollisuuden karsia jo pelkän ulkonäön perusteella. Ihmissuhteet ja parinvalinta perustuu pitkälti toisen kunnioittamiseen. Tämä pätee myös ulkonäköasioissa ja toisinaan seuratessani tinderiä selaavia ystäviäni, on molemmissa sukupuolissa parantamisen varaa, mitä ulkonäön arvottamiseen tulee. Voisiko tinderpalvelu kenties kehittää hieman itseään ja lisätä pakollisiksi tiedoiksi kuvien lisäksi vaikkapa kiinnostuksen kohteet?

Tahdon vai tippuri?

Parhaimmillaan tinder vie tahdonmatkalle kulkemaan pitkin kirkon käytävää käsikädessä ja pahimmillaan varmaankin terapiaan paikkaamaan kolhiintunutta itsetuntoa. Eräs miespuolinen ystäväni totesi tinderin olevan panoseuranhakupalvelu. Toivottavasti tie ei kuitenkaan vie  sukupuolitautipoliklinikalle, sillä nykyajan pitäisi olla suhteellisen valistunutta?

Kuulin nimettäväksi deittailun suurimmaksi kompastuskiveksi sosiaalisten taitojen puutteen. Liekö vaikutusta digiajalla, mutta ajoittain minusta tuntuu, että ihmisistä on tullut kömpelöitä. Möläytellään mitä sattuu, kasvatetaan liian suuria odotuksia, eikä takkia enää osata riisua naisen päältä. Näinollen, jos minä olisin sinkku, suuntaisin katseeni narikkapoikiin.

 

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Panonhakupalvelu. Erittäin osuvasti sanottu. Itse työskentelen miesvaltaisella alalla ja kahvitauoilla aikoinaan tuli puhetta tästä palvelusta. Suurin osa miehistä todellakin pitää sitä juuri edellämainittuna. Epäilemättä poikkeuksiakin saattaa toki löytyä, mutta harvemmassa taitavat olla.

Lisäksi on valitettavasti tullut todistettua näitä surullisiakin tilanteita, kun kaverukset ovat sattuneet porukalla palvelua selailemaan: ”Ai säkin oot käynyt veistelemässä tota! Hahaaa!”. Naisten kaivatessa Kumman kaa -tyyliin jotain säpinää, miehet menevät Tinderiin ja sopivat vkl treffit, joiden perimmäinen tarkoitus on ”josko lohkeis”.

Itse olen onnellisesti kumppanini jo löytänyt vuosia sitten, mutta jos ikinä tulisi sinkkuvuodet jostain surullisesta syystä vielä eteen kiertäisin tämän palvelun kaukaa. ?

Avatar

En ihan ymmärtänyt tämän kirjoituksen pointtia. Eihän sitä tinderiä ole kenenkään pakko käyttää, ja ne jotka käyttävät niin saavat varmaan mitä kaipaavat. Muille sitten muuta. Kuulostaa ehkä vähän siltä, että olet kateellinen kavereillesi ja kaipaisit tinderin tuomaa jännitystä elämään hmm…

Jasmin

Tämä oli ihan huvikseen kirjoitettu, jos olisin sinkku varmaan olisin tinderissä itsekin. Lähinnä olen hämmentyneenä seurannut, että miten se toimii joten ajattelin valaista muitakin jotka eivät ole siellä sisällä. Pilkkeellä. Ja varmasti käyttäjät ovat tyytyväisiä mutta käytöstavat eivät koskaan ole haitaksi.

Avatar

Mikä tää ”Tahdon tai tippuri” oikeen on? Tulee tunne että sun mielestä ei ole muuta vaihtoehtoa. Mutta voin luvata ja vannoa, että mun lähipiirissä on useita pareja, jotka on tavannu tinderissä ja ovat yhdessä onnellisesti. Ja moni näistä pareista on myös sitä mieltä, että naimisiin ei tarvitse mennä osoittaakseen sitä, et rakastaa toista ja haluaa elää hänen kanssaan ikuisesti. Ja se on myös mun periaate. Mut jokainen taplaa tyylillään 🙂 mulle se on naimisiinmeno on punanen vaate, koska osaan miettiä ja ajatella asiaa pidemmän päälle JOS tulee ero ja niin edelleen 🙂 hyvää kevättä sinulle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä