Yleinen 11.5.2018
TEKSTI Jasmin

Auta äitejä, jotka jäävät ilman äitienpäiväkorttia

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tunnetko pienten lasten äidin, joka ei saa äitienpäiväkorttia turvaverkoston puutteen tai yksinhuoltajuuden vuoksi? Moni ajattelee, että jokainen lapsi tekee äidilleen äitienpäiväkortin, koska se on se lasten juttu. Pieni lapsi ei kuitenkaan osaa tehdä korttia ilman avustusta, eikä ymmärrä äitienpäivää muutenkaan ilman selittämistä. Jos isä ei välitä äitienpäivästä tai isää ei ole, eikä lapsi ole päivähoidossa, voi äitienpäiväkortti jäädä välistä.

Tämä ei tietenkään ole maata mullistava asia, kaikkihan tietävät, että paras äitienpäivälahja on se aamulla silmänsä avaava jälkeläinen. Ensimmäinen äitienpäiväkortti voi kuitenkin olla hyvin sydäntä lämmittävä kokemus, etenkin kun sellaista ei osannut odottaa.

Ensimmäinen äitienpäivä

Minun puolisoni on surkea juhlapäivissä. Perinteet eivät heidän lapsuudessaan ole olleet kovin tärkeitä. Hän ei  muista syntymäpäiviä, eikä merkkipäiviä ja jos muistaakin, hän ei takavuosina jotenkin välittänyt niistä. Ensimmäinen äitienpäivä osui raskaan vauvavuoden lopuille. Parisuhteessamme meni surkeasti ja olimme sisäilmaongelmien vuoksi evakkoasumassa. Tein äitienpäiväaskartelut isovanhemmille ja kyläilimme kukkakaupan kautta molemmilla mummoilla. Puolisoni ignoorasi ensimmäisen äitienpäivän minun osaltani täysin. Sinänsä en muuta sen hetkisessä elämäntilanteessamme odottanutkaan, mutta ystäväni esitellessä oman 1 vuotiaansa tekemää korttia, mainitsin että ehkä minäkin saan äitienpäiväonnittelut jahka tyttäreni menee kouluun.

Äitienpäivän jälkeisellä viikolla, postilaatikossani oli kirje. Sen sisällä oli äitienpäiväkortti, jossa oli tyttäreni kuvia ja onnentoivotuksia. Liikutuin syvästi. Nyt minunkin pölyisestä pöytälaatikosta löytyy ihkaensimmäinen äitienpäiväkortti. Tosin se on vielä jääkaapin ovessa.

Ystäväni tiesi puolisoni hataran muistin sekä aikaansaamiskyvyn ja yhdisti senhetkisen elämäntilanteemme.  Hän oli tulostanut facebookistani tyttäreni kuvia, askarrellut kortin ja pistänyt sen postiin. Joskus ilahduttaminen ja muistaminen koskettaa erityisesti silloin, kun joku tekee sen hieman mutkien kautta. Jos sinunkin perhe-piirissä on joku, jonka lapsi ei vielä ymmärrä äitienpäivästä, ilahduta ystävää ja askartele lapsen kanssa äidille kortti! Ystäväni asui tuolloin Kuopiossa, joten hän ei voinut askartella yhdessä tyttäreni kanssa. Postilaatikossa odottanut yllätys muistutti minua kuitenkin siitä, että olen olemassa. Tuo ei ollut ihan itsestää selvää noina suhteellisen harmaina vuosina, kun arkemme ja avioliittomme oli pahasti kaaoksessa (Me selvisimme kuitenkin, siitä voi lukea lisää linkistä Puolisoni ihastui toiseen naiseen. Me selvisimme siitä).

edf

Tiedätkö jonkun joka ei saa onnitteluja?

Nykyään tyttäreni muistuttaa isiä kaikista mahdollisista kissanristiäisistä ja puolisonikin on kunnostautunut merkkipäivien suhteen. Pieni ystävällinen ele äitienpäivän kynnyksellä voi kuitenkin olla iso piristys jollekkin niinä ensimmäisinä vuosina, joista ei välttämättä kaikille yksinäisille jää muistikuvia kovinkaan paljoa.

Auta tarvittaessa lapsia ilahduttamaan äitään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Irti oravanpyörästä. Vuosi irtisanoutumisesta. Blogissa juttua siitä, millaista arki on nyt, mitä se on meille maksanut ja pohdintaa, olenko minä puolisoni varjo. #perhekauko #kaukomedia #Yrittäjäelämää #yrittäjäperhe #lounas #elämältäkaikensain #onni

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: