Aiheutatko kehuillasi haittaa? Opettele oikeat kohteliaisuudet

Teksti Jasmin

Olen viimevuosien aikana törmännyt mitä kyseenalaisimpiin tapoihin olla kohtelias ja kehua toisen ulkonäköä tai muita avuja. Usein kehu kuitenkin muuttuu matkalla sosiaaliseksi kömpelyydeksi aiheuttaen kuulijassaan epävarmuutta.  Mielestäni ulkonäkörauha on äärimmäisen tavoiteltava asia ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Kun ulkonäköä kehutaan, on syytä miettiä sekuntti, kuinka asiansa ilmaisee. Vai haluaisitko itse kuulla, kuinka takapuolesi hyllyy ihanan naisellisesti?

Ei näin

Tommonen harakanpesäkampaus sopii sulle, ihanan luonnollinen!

Kun hiuksia kutsutaan harakanpesäksi, tekee mieli hakea kampa. Ihan sama, kuinka luonnolliselta ne näyttävät.

Sun takapuoli hyllyy ihanan naisellisesti, tosi upea!

Hyllyy ihanasti? Hyllyminen on toki ihanan naisellista, mutta ei kukaan sellaista halua kuulla toiselta. Kuullessani tämän kommentin, halusin löytää äkkiä peilin. En ollut ajatellut koskaan aiemmin, että takapuoleni hyllyy. Oikea sana on KEIKKUU.

Hienoa, että uskallat olla ylpeästi miehekäs. Voi kun mäkin kehtaisin olla joskus sheivaamatta.

Tuskin jää kenellekkään epäselväksi.

Mä oon kateellinen sun tavalle olla välittämättä siitä että on nolo. Sulla on niin hyvä itsetunto.

Toista ei kehuta sillä, kuinka häpeällisesti hän normien mukaan uskaltaa toimia. Useimmiten minua ei hävetä laisinkaan, ennenkuin joku ilmaisee, että häntä hävettäisi olla minä.

Hienoa että sä pukeudut tommosiin vaatteisiin, vaikka olet kurvikas

Ihan kiva kehu rohkeudesta, mutta kuka tarvitsee sivutuotteena huomautuksia kehonsa koosta ja siitä, että sen kanssa toimimiseen tarvitaan erityistä rohkeutta?

Mahtavaa että olet niin rohkea sun pukeutumisessa kun päällä on makkarankuori!

=On ei sovi sulle. Älä nimitä toisten vaatteita makkarankuoriksi. Sellainen sopii vain elintarvikkeelle

Näytät niin paljon paremmalta, kun oot suoristanu sun hiukset!

Mikä vika luonnonkiharoissa on? Ylipäätään kukaan ei tahdo kuulla näyttävänsä tänään paremmalta kuin eilen, etenkään jos ei ole ajatellut eilisessä lookissaan olevan jotain vialla.

Kiva minihame, siis tosi kiva. En ees tienny et niitä saa sun koossa

Ei lisättävää. Ymmärsitte varmaankin pointin. Mitäpä jos me ihmiset opettelisimme sosiaalisten taitojen repetuaariin liudan uudenlaisia, yksinkertaisia kehuja, jotka eivät sisällä sivulauseita? Esimerkiksi: Näytät upealta. Hieno kampaus! Tuo vaate näyttää päälläsi kivalta.

Niin raivostuttavaa kuin sanojen varominen onkin, väärinmuotoiltu kehu saattaa satuttaa ja jäädä pyörimään mieleen kymmeniksi vuosiksi. Ylipäätään koko kehukulttuuri on mielestäni hieman kyseenalainen. Positiivisten asioiden ilmaisu on taitolaji kulttuurissa, jossa ulkonäkö, kehon koko ja muoti arvottaa ihmisestä aivan liikaa. Suomi on kolhitun ja lytätyn itsetunnon kuningaskunta. Sellaisessa valtakunnassa kaikkien tarvitsee olla hieman varpaillaan.

Tämä ylläoleva teksti koskee kaikkia ikään, sukupuoleen ja siviilisäätyyn katsomatta. Tunnetko silti naisena alemmuutta, esimerkiksi parisuhteen saralla? Veli K sivuaa aihetta mielenkiintoisesti. Ulkonäöllä ei ole useinkaan tekemistä yhtään minkään kanssa. Miksi emme siis kääntäisi kohteliaisuuksia kokonaan pois ulkonäöstä? ”Ompa sinulla hyvä huumorintaju, ihanaa kun saat minut nauramaan!” http://www.sielunisilmin.fi/malelifestyle/miehen-libido/

Kommentit

2 kommenttia
Jasmin

Ja paino sanalla taas? 😀

Avatar

Aikamoista paskaa taas vaihteeks.
T:Mies

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä