Yleinen 18.6.2018
TEKSTI Jasmin
Mainos

Lapsen turvallinen ulkoilu -ja urheiluvarustus kesällä

Kaupallinen yhteistyö: Kiddex

Lapsen suojaaminen auringolta

Perheemme harrastaa retkeilyä kesällä. Me vihaamme kevättä ja suosimme sisäleikkipuistoja välillä lokakuu-huhtikuu mutta kuromme vajeen kiinni.

Kesällä telttailemme, käymme marjastamassa sekä pyöräilemässä ja uimarannoilla. Emme ole välineurheilijoita, mutta hyvä varustus helpottaa elämää. Erityisesti kesällä minä pelkään aurinkoa kuin ruttoa. Tuo syöpäpallo on riski kaikille, eritoten jälkeläiselleni. Minulla on afrikkapigmentti, kiitos Tunisialaisen isäni mutta tytterni on perinyt ulkokuorensa omalta isältään valkoista nahkaa myöten. Hän palaa kuin rapu.

Sen enempää kuin auringosta, en pidä myöskään myrkkysistä. Aurinkorasvaa on ajoittain pakko käyttää, mutta olemme pyrkineet suojautumaan vaatteilla. Erityisesti tulilinjalla ovat olleet olkapäät ja kädet sekä niska. Olimme lauantaina matkalla pyöräillen Jukolan viestiin kesken kuumimman keskipäiväauringon. Auringolta suojautuminen pitkillä vaatteilla on ikävää 30 asteen lämmössä ja etenkin urheillessa.

Saimme testattavaksi tekniset uv-vaatteet jotka lapsi puki yllensä. Uv-vaatteet ovat päällä viileät ja tuntuvat tekniseltä materiaalilta. Paita on pitkä ja löysä, eikä se liimautunut ihoa vasten, kun saavuimme hikisinä perille Jukolaan. Se tuntui käteen vilpoisalta ja miellyttävältä. Uv-suoja on toteutettu kemikaalivapaasti.

Korkea kaulus suojaa niskaa paahteelta. Hameen helman alla on kiinnitetty lyhyet lahkeet. Hame on aika lyhyt ja pyöräillessä jalat jäivät aurinkoon mutta toisaalta meillä jalat eivät ole pala herkästi ja kävellessä jalat varjostuvat. Alaosa sopii hyvin liikuntaan kun vaatteelta haetaan mukavuutta, teknisiä ominaisuuksia ja liikkuvuutta. Mikäli jalatkin haluaa suojata, Uv-vaatemallistossa on haalareita.  Asusteena tämä Uv-vaatekokonaisuus on mielestäni kaunis ja lapsi tykkää ulkonäöstä. Kaikenlisäksi tässä asussa voi myös uida ja se kuivuu nopasti.

Urheilureppu monipuoliseen käyttöön

Toinen tärkeä retkivaruste jota kokeilimme Jukolassa, on yksisarvisreppu. Reppu on aivan kuin aikuisen retkiurheilureppu sisäpuolelta, mutta kauniimmassa ulkokuoressa. Yksisarvisen molemmat jalat toimittavat taskujen virkaa. Repussa on paljon vetoketjullista säilytystilaa ja on lapsen repuksi melkoinen tilaihme. Runsaan säätövaransa ansiosta kuorma on helppo mitoittaa kantajansa kokoon. Näissä repuissa on vielä sellainen hämmentävä yksityiskohta, että niiden valmistuksessa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja. Tärkeä ominaisuus on lisäksi repun kemikaalivapaus, etenkin kun siinä kanniskellaan elintarvikkeita.

Stonzin Uv-vaatteet ovat myynnissa A-T Lastenturvassa ja koko valikoima löytyy: http://tuotteet.kiddex.fi/category/423/uv–asut

Affenzahnin repuissa on useita malleja yksisarvisten lisäksi. Kannattaa tutustua valikoimaan joka jälleenmyyjineen löytyy osoitteesta www.kiddex.fi/tuotemerkit/affenzahn

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: