Upeat sipulipussit sopivat sisustukseen

Teksti

Sipulit ovat valtaisa ongelma keittiössä. Ne eivät sovi mihinkään. Toiset säilyttävät sipuleita lämpimässä, toiset kylmässä. Jotkut kulhossa, toiset pöytien nurkissa. Missä ikinä sipuli onkaan, se varisee, kuoriutuu ja näyttää rumalta. Paitsi ehkä avaamaton valkosipuli. Se lienee esteettinen, kunnes ensimmäinen kynsi on irroitettu.

Sipulihan kuuluisi säilyttää jääkaapissa, sillä se pilaantuu nopeammin lämpimässä. Monella kuitenkin sipuli on kulutustavaraa ja jokapäiväisessä käytössä joten sipulit eivät ehdi mädäntyä. Vaikka sipulin oikea säilytyspaikka onkin jääkaappi, Is:n kysely ilmaisi, että suurin osa säilyttää sipulinsa silti huoneen lämmössä. Tällöin säilytysratkaisuun ei auta saarnaaminen nopeasta pilaantumisesta vaan ihmisten tarpeisiin vastaaminen. Ainakin minun tarpeeni on esteettinen.

Äitini virkkasi minulle syntymäpäivälahjaksi sipulipussukoita, joissa sipulit säilyvät kauniisti sen ajan, jonka tarvitsee, ennenkuin ne päätyvät pannulle. Meillä sipulit ehtivät olla koskemattomina muutamia päiviä ennen syömistä, joten mikäli sipulinsäilytysohjeisiin on uskominen, tässä ei kannata säilöä sipuleita viikkokausia? Värit sopivat kivasti vaaleaan keittiöömme. Sipulit saa pussukasta nopeasti napattua ja värikoodeista muistaa, mikä sipuli on missäkin.

Jos kovasti pilaantuminen kuitenkin huolettaa, näissä pusseissa sipulit voi säilöä myös jääkaappiin, jos harrastaa kaappiestetiikkaa. Muodon ollessa tiiviin pitkulainen, ei hankasuta tapahdu ja näin kuoret pysyvät kasassa eikä sipuli varise, toisin kuin sipulin omassa verkkopussissa.

edf

Ohje:

Virkkaa 6 kjs ja sulje ympyräksi.

Virkkaa joka toiseen silmukkaan 1 kerroksella pylväs ja joka toiseen kaksi pylvästä.

2 kerrokseen virkkaa pylväitä, joka 3 : n silmukkaan 2 pylvästä samaan ettei käpristy.

3 kerroksella muutoin pylväitä, mutta joka neljänteen silmukkaan 2 pylvästä.  Virkkaa n 4 cm ympyrä. Virkkaa 5 kjs yhdistä kolmanteen kiinteään silmukkaan. Koko rivi näin.

Virkkaa 6 kjs yhdistä seuraavaan lenkkiin. Jatka näin kunnes pussi alkaa muodostua ja on sopivan kokoinen.

Reunus. Virkkaa 1 kiinteä silmukka lenkkiin, virkkaa vielä 2 puolipylvästä ja 3,pylvästä, 2 puolip ja 1 kiint s. Nämä kaikki siis jokaiseen lenkkiin. Kun rivi valmis virkkaa halutun mittainen nauha ketjusilmukoista, pujota reunan alla oleviin reikiin ja kiristä.

Miten teillä säilytetään sipulit?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä