Kahden aineen sorbetti. Tätä ei kannata missata!

Teksti

Oletko vegaani? Maitoallerginen? Vihaat kermajäätelöitä? Tai sinulla on ihan muuten vaan viehtymys sorbetteihin? Tämä on juttusi ja kesäsi ehdoton ykköshitti jäätelöiden osalta.

Tiesitkö, että maailman helpoin tapa tehdä sorbetti. Rehellisyyden nimissä kerrottakoon, että tämä syntyi mummon käsissä. En minä itse saisi päähäni vatkata umpijäisistä marjoista jäätelöä.

Kuva: Kirsi Kauko

Helppo sorbetti

Tarvitset:

Kotimaisia pakastemansikoita 300g.

Makeuttajaa (4 ruokalusikallista sokeria tai vastaava määrä makeuttajaa)

  • Ei mitään muuta. Sulattele hitaasti marjat puolijäisiksi mikron automaattisulatuksella tai muuten hyvin pienellä teholla. Muussaa marjat sauvasekoittimella. Sekoita makeutus.
  • Tulos on kohmeista vaahtoisaa ja  kevyttä. Jos näin ei ole, olet sulattanut mansikoita liikaa.
  • Anna sorbetin tarvittaessa jäätyä hieman pakastimessa
  • Tästä riittää kahdelle.
  • Hyvä kaveri sorbetille on vaahdotettava kaurakerma.

Tykkää Munakoisoni ja minä sivustosta myös Facebookissa!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä