Huvipuistot vertailussa

Teksti

Olemme tehneet pientä vertailua huvipuistojen suhteen kuluvana kesänä. Lippujen hinnat ovat suhteellisen korkealla, eikä syöminenkään halvaksi tule. Tässä vertailussa on katsottu lähinnä hintoja. Suomessa on runsas tarjonta huvipuistojen suhteen. Erityisruokavaliota noudattavana ykköseksi nousi Puuhamaa, jossa syömisen pohtimiseen ei kulunut aikaa, eikä rahaa sillä eväsmahdollisuus grilleineen oli vertaansa vaille. 5 vuotiaalle lapselle Puuhamaan laitetarjontakin oli riittävää. Mikään huvipuisto ei jättänyt ikävää makua tai ehdotonta boikottia.

Suoraa hintavertailua on hankala tehdä, sillä rahanmeno on suoraan riippuvainen lasten iästä ja vanhempien viehtymyksestä laitteisiin. Iän puolesta vertailua kannattaa kuitenkin tehdä, sillä esimerkiksi lyhyelle lapselle Linnanmäki tulee huomattavasti edullisemmaksi hinta/laite -suhteelta kuin Särkänniemi.

Huvipuistojen hinnastoja

Powerpark

Sisäänpääsy huvipuistoon on maksullista: Aikuiset 7e  2-15-vuotiaat lapset ja eläkeläiset 5e.

Päiväranneke yli 130cm:lle  37e ja  alle 130cm:lle 26e. (Rannekkeisiin sisältyy sisäänpääsymaksu). Powerparkin laitetarjonta 101 cm pituiselle 5 vuotiaalle on hyvä ja kattava. Isona plussana suhteellisen hurja vuoristorata, jonka veroista en ole vielä muualta löytänyt.

Linnanmäki

Iästä ja pituudesta riippumatta rannekkeen hinta 39e. Pääsy alueelle maksuton. Ilmaisia laitteita pienille lapsille on 7 kappaletta. Pienten lasten kanssa ehdottomasti halvin reissu.

Särkänniemi

(Alehinnat katsottu Keskon etukampanjan mukaan) Yli 120-senttisen ranneke 41 € (norm. 46 €) ja alle 120-senttisen ranneke 35 € (norm. 40 €). Myös Särkänniemessä useisiin laitteisiin pituusraja ilman aikuista on 120cm. Osaan laitteista pääsee lapsi kuitenkin itsenäisesti. Ranneke sisältää myös pääsyn Koiramäen eläinpuistoon, Akvaarioon, Planetaarioon ja Näsinneulaan.

Kaipaisin ranneketta, joka olisi tarkoitettu lapsen mukana menevälle aikuiselle vain esim alle 120cm pitkän lapsen kanssa mentäviin laitteisiin. Hinta tuntuu korkealta aikuiselle, jos ei ole innostunut huvipuistolaitteista muutoin kuin lapsen turvaksi.

Tykkimäki

Hinnasto noudattelee samaa skaalaa, kuin muissakin huvipuistoissa, joskin alueelle on 5e pääsymaksu, joka sisältyy rannekkeen hintaan. Yli 120 cm kassalta 34 € /32 €  90–120 cm kassalta 28 € / 26 €

Puuhamaa

Liput ikää katsomatta 25e/hlö (alle 3v ilmaiseksi). Lippu sisältää kaiken, vesipuistoa myöten. Puuhamaassa voi nauttia omia eväitä ja tähän tarkoitukseen on useita grillejä sekä grillikatoksia. Omien ruokien kuljettaminen on vaivatonta, sillä tavaroille vuo vuokrata kärryn (2e +2e pantti). Puuhamaasta olen lukenut negatiivista palautetta vanhanaikaisuuden vuoksi, mutta itseäni ajan patina ei haitannut. Puuhamaasta löytyy lisäksi muutamia huvipuistolaitteita. Lippuluukulta saa ostettua toiselle päivälle pääsyliput puoleen hintaan. Tarjous oli niin houkutteleva, että tuli vierailtua Puuhamaassa kahteen kertaan.

Tuurin tivoli

Tuurin kyläkaupan tontilla on tivoli, jonne alle 13 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Alueelle pääsy on maksutonta. Ainakin yli 100cm pituiselle laitteita oli mukavasti myös ilman aikuisen laitelippua. Laitetarjonta normaalin Tivolin luokkaa. Päiväkoti-ikäinen tuskin jää kaipaamaan mitään. Jono lippuluukulle oli hyvinkin pitkä, mutta laitejonot olivat yllättävän siedettäviä.

Mikä teidän perheen ykköspaikka on?

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Tykkimäelle haluaa tuo koululainen. Lintsi liian täynnä ja meluisa.

Avatar

Puuhamaassa ei ole tullut vierailtua enää muutamaan vuoteen, mutta itse en pitänyt siitä, kuinka huonosti alue oli hoidettu. Lahoja aitoja ja heinättyneitä kukkapenkkejä… puuhamaan eduksi ei myöskään juuri ole sijainti ”keskellä ei mitään”.

Perheemme talous ei kestä kesässä yleensä kuin sen yhden (jo sitäkään) huvipuistoreissun. Linnanmäki on meidän suosikki, sillä alue on itsessään jo kaunis, Helsingissä tulee vierailtua muutenkin / samalla retkellä voi nähdä muutakin, aikuinen voi olla seurana ilman maksuja. Odotamme kovasti, että kuopuskin ylittää tuon 120 cm rajan, jotta pääsee laitteisiin ilman aikuista. Käytäntö näissä vähän vaihtelee: välillä saa mennä teini-ikäisen isoveljen kanssa, toisinaan laitteen hoitaja kelpuuttaa (samaankin laitteeseen) vain ”oikean aikuisen” seurassa.

Särkänniemi on hyvää vaihtelua. Tampereellakin voi samalla nähdä muutakin. Hinta on melkoisen korkea, sillä vaikka samalla lipulla voi käydä taidenäyttelyssä tai näkötornissa, emme varsinaisesti lähde niiden perässä Tampereelle.

Avatar

Testiin olisi voinut ottaa myös pienimpiä puistoja esim. Nokkakivi tms.

Jasmin

Emme ole itse käyneet niissä, sen vuoksi niitä ei ollut, eli en ole tietoinen esim Nokkakivestä! Kiitos siis vinkistä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä