Yleinen 19.8.2018
TEKSTI Jasmin

Kaiketon leipä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Anoppi pääsi jälleen kerran käyttämään mielikuvitustaan, tehdessään minulle leipää. Tälläkertaa resepti on suhteellisen kaiketon, sillä siitä puuttuu kaikki perinteinen. Ohjeessa on käytetty pääasiassa hirssiä, tattaria ja perunajauhoja. Koostumus on kuin kaupan paistopisteestä. Olen otettu, lopputulos on kerrassaan täydellinen. Muu perhe meillä syö tavallista vehnäleipää, mutta tämä upposi oikein hyvin heillekin.

Gluteeniton leipä

4dl hyvin lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/3 tl psylliumia
2dl hirssihiutaleita
1/2 dl ruokaöljyä
1 tl sokeria
2 dl tattarijauhoa +1tl leivinjauhetta (sekoita yhteen)
2 dl perunajauhoa tai tapiokaa.
Sekoittele hyvin.
Sekoita kuivahiiva veteen ja laita joukkoon suola sekä psyllium. Anna tekeytyä 10 min. Lisää hirssihiutaleet ja anna tekeytyä toiset 10min. Sekoita taikinaan ruokaöljy, sokeri, tattarijauho+leivinjauhe sekä perunajauho/tapioka.
Anna tekeytyä 10-15 min. Taikina on löysähköä puuromaista ja hiukan kuplivaa.
Kaada kahteen vuokaan. Paista  200 asteessa 20 min. Tai kiertoilmalla 180 asteessa sama aika. Sitten nauttimaan. Leivän voi pakastaa. Gluteeniton/kaiketon leipä säilyy
2-3 vrk jääkaapissa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: