Nämä asiat nainen haluaa tietää mieheltä -Mies vastaa

Teksti Jasmin

Olen tullut vakaasti siihen tulokseen, että nainen ei ole kovinkaan vaikeaselkoinen. Ainakaan jos vertauskohteena on mies. Nainen voi olla monimutkainen, rönsyilevä ja mutkikas. Nainen on silti parisuhteessa useimmiten se jolta saa vastauksia, pyytämättäkin. Miehiltä sen sijaan joutuu usein kalastelemaan, tivaamaan, kieroilemaan ja anelemaan kantaa oleellisiin sekä epäoleellisiin kysymyksiin. Vaikkei joutuisikaan, jää usein vastauksen todenperäisyys salatun pimennon peittoon.

Minä en luota pätkääkään mieheni rehellisyyteen, jos kyseessä on kysymys joka alkaa sanoilla ”luuletko, mitä mieltä, oletko varma, näytänkö, olenko, enkö, onko…” Tällaisia asioita tentatessa mieheni punnitsee sekunnin murto-osassa yleispätevää oikeaa vastausta, viis omasta mielipiteestä.

Pohdimme ystäväni kanssa tätä ongelmaa. Mistä tietää, näyttääkö oikeasti hyvältä miehensä silmiin? Onko totuudella edes väliä? Mitä jos tindermäch on huono sängyssä, kannattaako parisuhdetta edes yrittää virittää? Mikä ihme siinä vessanpesussa on niin vaikeaa? Facebookissa naistenhuone -ryhmässä eräs mietti, yliajatteleeko miehet samoin kuin naiset.  Toinen kaipasi vastausta pettämisen ongelmaan.

Naarasin haaviini puolueettomalta maaperältä parisuhteissa epävirallista asiantuntijatitteliä kantavan suositun Sieluni silmin -bloggaajan. Hän on mies ja käsinkosketeltavan rehellinen sellainen. Hyvässä ja pahassa. Myönnän järkyttyneeni esimerkiksi pettämistä koskevassa vastauksessa. Saattaa olla, etten olisi halunnut tietää. Veli Koo uskoo olevansa perin tavallinen mies ja edustavansa usean mieshormoneja erittävän ihmisyksilön kantaa. Viralliseen tutkimukseen toki tarvitaan yhtä miestä suurempi otanta, joten otettakoon tämä yhden miehen yleistyksenä. Viralliset tutkimustulokset tulevat myöhemmin.

1. Onko ”sen” koolla väliä?

– Uskallan väittää, että ei ole. En ole ainakaan yhdenkään miehen kuullut esittävän pettymystään partnerinsa pyhän temppelin fysiologisista mittasuhteista. Perusmies kiittää universumia joka kerta jo siitä, että näkee edes vilauksen tästä elämänvirran kauneimmasta kukasta.

2.Miksi vessanpesu on niin kamalaa?

-Kakka haisee pahalle. Vessaa pesiessä aktivoituu myös armeijassa saadut traumat ampumaleirien bajamajojen tyhjennyskomennuksesta. Usein kyse on myös puhtaasti saamattomuudesta hoitaa epämiellyttävä tehtävä.

3.Jos mies on huono sängyssä, onko mitään tehtävissä?

-Näen vaakamambon kaksinpelinä, jonka toimimattomuudesta ei voida täysin vetää syyllisyyden viittaa vain toisen osapuolen niskaan. Jos miehen toiminta vällyissä ei tyydytä, ehdottaisin avointa keskustelua molemmat osapuolet avoimesti huomioiden. Syyllistäminen syventää takuuvarmasti kuoppaa entisestään.

4.Miehellä huono itsetunto, onko mitään tehtävissä?

-Toisen aikuisen itsetunnon rakentaminen ei ole kumppanin vastuulla, mutta tukena asian tiimoilta voi toki olla. Ja se tuntuu miehestä erittäin hyvältä. Miehen olematonta itsetuntoa voi kylläkin boostata kertomalla vaikkapa jouluna ja juhannuksena, että miksi olet juuri hänen kanssaan.

5.Miten teidät saa puhumaan?

– Tärkein pointti on, että ei ainakaan väkisin. Jos miehestä yritetään kaivaa tietoa komennolla ” PUHU!”, yleisin reaktio miehellä on entistä syvemmälle kuoreen vetäytyminen. Tätä emme yleenä tee ollaksemme hankalia, vaan kyse on usein tunteiden käsittelytaitojen ontumisesta. Juuret tähän linktityy usein ainakin 50-90- luvun kasvateilla ympäristöstä omaksuttuihin malleihin.
Kun kaikki on sekavaa ja pitäisi osata toiselle yhtäkkiä tuottaa loogisesti perusteltu syy kaikkeen, kun itsekään ei ymmärrä itseään, on lukittautuminen syvälle itseensä reaktiomainen ratkaisu.
Mielestäni toimivin tapa saada mies puhumaan on esittää suullisesti tai vaikkapa kirjallisesti ne kysymykset sekä aiheet, jotka sinua hämmentävät ja mihin haluaisit kuulla miehen ajatuksia. Sitten sovitaan yhdessä ajanjakso, mihin mennessä mies miettii niihin vastaukset. Sitten ne käydään rauhassa yksissätuumin läpi. Helppoa kuin heinänteko!

Puhuvatko miehet miesporukoissa tunteista niinkuin naiset?

– Puhuvat toki. Pääasiassa syvyysaste liikkuu seuraavien teemojen välimaastossa: ”Mikä v*tutti tänään tai eilen?” , ”Mites töissä?” tai ”Ookko reenaamassa käyny?”.

käydäänkö saunan lauteilla elämän kipupisteitä ja huolia läpi vai puhutaanko siellä autoista ja tisseistä?

-Saunailloissa usein itkeä tuherretaan elämän kovuutta noin klo 01-05 välissä toisiamme jykevin ottein halien. Alkuilta menee vielä tissien ja autojen parissa, mutta yötä myöten estot vähenee ja aiheet syvenee. Surkuhupaisuudestaan huolimatta saunaillat ovet monen miehen henkireikä. Päästäkää miehenne siis saunailtoihin vähintään kerran kolmessa kuukaudessa.

Puhuvatko miehet ikinä syvällisiä keskenään ja kenelle miehet vuodattaa sisimpänsä?

– Ensimmäiseen kysymykseen vastaus löytyy muutamaa riviä ylempää. Kenelle vuodatamme? Uskon, että mikäli kotoa löytyy se armahin kumppani, syvimmät sielunpimeydet vuodatetaan hänelle. Koska kotoahan miehen sydänverellä vuodatetut tarinat eivät mene eteenpäin, eikö niin?
Jos kumppanillekaan ei ole koskaan mitään syvempää kerrottavaa, voi olla, että miehellä ei yksinkertaisesti pyöri sen kummempia murheita tai syviä filosofisia pohdintoja päänupissa. Tai hän on jo unohtanut ne kotiin tullessaan, kun nälkäkin on .

Jos kysyn näytänkö hyvältä tässä mekossa/housuissa ja mies vastaa kyllä, onko hän aina sitä mieltä, vai yrittääkö pelastaa nahkansa kehumalla?

– Kysymys on absurdi. Mies katsoo, tekee millisekunnissa arvion ja kertoo mitä näkee. Emme usein edes ymmärrä, miten tämä voi kääntyä ”nahkansa pelastamis”-episodiksi. Opettele ottamaan kehu vastaan ilman turhia epäilyksiä, koska olet kehusi ansainnut. Ja mies haluaa sen sinulle kertoa (etenkin jos sitä erikseen kysytään).

Jos mies laukeaa, tarkoittaako se et seksi on hyvää?

– Ei välttämättä tarkoita. Mies kykenee ejakuloimaan vaikka junan vessassa pää alaspäin. Pelkkä ejakulaatio ei aina tarkoita, että mies välttämättä kokisi aktin tunnetasolla hyväksi. Miehet analysoivat itseään ja kumppaniaan sekä intiimin kanssakäymisen kokonaisuutta huomattavasti enemmän, mitä yleisesti luullaan.

Naiset aika usein arvostelee pettäjiä yms ”epäarvostettuja tekoja” ja jos kaveri tekee semmosta niin siitä sanotaan. Niin sanooko miehet ikinä niiden miespuolisille ystäville et ne tekee niiden mielestä väärin  tai ylipäätään puhuuko miehet tämmösistä asioista?

– Pääosin miehet eivät puutu toistensa tekemisiin etenkään moralisoiden. Jokainen pitää huolen omista asioistaan. Saunailtakeskusteluissa voi sivulauseessa kuulua kysyvä virke: ”Oletko varma mitä teet?”, mutta siihen asiasta keskustelu jääkin.

Yliajatteleeko miehet asioita niinkuin suurin osa naisista tuntuu tekevän?

– Iso osa ei harrasta tätä, mutta kaltaiseni stressiin taipuvainen herkkäsielu usein harrastaa. Ja sekös ylianalysoivia miehiä hävettää, koska kyseinen ominaisuus mielletään usein ”naiselliseksi”. Tämä mielleyhtymä taas on mielestäni hieman absurdi, koska eihän naiseudessa ole mitään heikkoa. Päinvastoin.
Onko sinulla kotona rehellinen miesyksilö, joka vastaisi erilailla? Jos tämä ei kolahtanut sinkkuuden vuoksi, kannattaa perehtyä Sieluni silmin bloggaajan hulvattomiin pikaohjeisiin miehen hankkimiseksi 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä