Omenapuuro ja muut omenaherkut sokerittomasti

Teksti Jasmin

Omenoita tulee jälleen valtavia määriä. Lehdet uutisoivat niiden päätyvän eläinten ruoaksi tai kompostiin. Onko sinulla ylitarjontaa etkä keksi mitä tekisit? Kokeile käyttää omenat ilman eläinperäisiä tuotteita ja valkoista sokeria. Haaste on perin helppo ja terveellinen. Monikaan ei halua omenapiirakkaa iltapalaksi sen sokeripitoisuuden vuoksi ja omenapuuro voi tuntua ajatuksena jälkiruoalta. Omenasadon saa kuitenkin käytettyä monipuolisesti välipaloina ja iltapaloina kun valkoista sokeria vähentää sekä korvaa paremmilla vaihdoehdoilla. Kokeile! Tässä meidän eilinen iltapala ohjeineen. Alla lisää sokerittomia reseptejä, jotka on tehty ilman eläinperäisiä tuotteita (poikkeuksena joissain resepteissä hunaja, jolle on korvaava vaihtoehto mainittu)

Omenapuuro

Tarvitset:

6 syksyn sadon omenaa

1dl puuroriisiä

0.5l vettä

0.5l kauramaitoa

1tl suolaa

3rkl kookoshiutaleita

Ohje

Laske kattilaan 0.5l vettä ja suola. Kuori omenat ja lohko ne veteen. Lisää joukkoon puuroriisi ja anna kiehua 20 minuuttia. Soseuta omenat survimella tai isolla haarukalla suoraan kattilaan. Älä poista vettä. Lisää joukkoon kauramaito ja keitä hyvin miedolla lämmöllä 45 minuuttia, kuin keittäisit riisipuuroa. Lisää keiton keskivaiheilla kookoshiutaleet. Kun puuro on jäähtynyt, tarjoile kanelin, hillon tai kauramaidon kera. Maku on omenainen ja koostumus riisipuurolta lainattu.

Mitä tehdä omenoista?

Kokeile välipalaksi omenapiirakkaa joka vaikuttaa melkein liian terveelliseltä. Ohje Nutsforwellness -blogissa 

Frutti di mutsin sokeriton omenamehu on ehdoton hitti. Sokeria laitetaan usein aivan turhaa mehuihin. Omenamehuun saa upotettua isotkin määrät omenoita ja näin vältytään komposti. Mehulinkoa ei tarvita.

Samaisesta Frutti di mutsi -blogista löytyy ohje myös sokerittomalle kaurapaistokselle. Sopisiko se vaikkapa iltapalaksi? (Jos olet vegaani, vanilijakastike on korvattavissa tällä ohjeella

Syksyn perinne on tietenkin omenahillo. Sekin luonnistuu ilman sokeria. Kurkkaa vaikkapa Pieni koti töölössä blogista resepti

Kiinnostaako leivonta ja ruoanlaitto ilman valkoista sokeria? Liity Sokeritonta ja vähäsokerista ilosanomaa -ryhmäämme Facebookissa. Meitä on jo yli 3000. Ryhmästä löytyy runsain mitoin reseptejä ja vastauksia kysymyksiin saa yleensä minuuteissa.

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä