Muffinsit ilman uunia

Teksti

Kuuman kesän jäljiltä en ole vieläkään erityisen mieltynyt uuniin. Gluteenitonta ja vegaanista leivontaa on lisäksi ajoittain epävarmaa toteuttaa aineksilla, joiden tuloksista ei voi koskaan olla yhtä varma, kuin peruspullan. Kaikki jotka mainostavat takuuvarmaa reseptiä, valehtelevat. Mikään gluteeniton ja vegaaninen mikä menee uuniin, ei ole takuuvarmaa. Se voi kohota liikaa, lässähtää, kovettua, muuttua kuoreksi tai vaikka kadota savuna ilmaan kohti palohälytintä.

Lähdin tekemään pikaiset vegaaniset muffinit ilman uunia. Raakaleivonnaisia nämä eivät ole, sillä sulatin ainekset kattilassa. Yritin tehdä näistä terveellisiä ja korvata valkoisen sokerin jollakin muulla, mutta totesin sen liian vaivalloiseksi. En halua korvata sokeria makeutusaineilla eikä kookossokerilla tullut samaa makeutta. Totesin myös, että ajoittain sokeri nyt vain kuuluu elämään.

Vegaaniset muffinit

4rkl kookosöljyä

50g tummaa suklaata

4dl kaurahiutaleita

1.5dl pähkinävoita

2dl sokeria

kookoshiutaleita pinnalle

Ohje

Sulata kattilassa suklaa ja kookosöljy sekä sokeri. Lisää joukkoon pähkinävoi. Sekoita seokseen kaurahiutale. Lusikoi muffinivuokiin ja jäähdytä. Koristele jäähdytyksen puolivälissä kookoshiutaleilla. Älä laita hiutaleita kuuman seoksen päälle, ne sulavat ruman näköisesti, mutta älä myöskään odota kunnes seos on kovaa, tai ne tippuvat pois.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä