Uskoisitko tätä kakkua sokerittomaksi? Näin onnistuu sokerin vähentäminen

Teksti

Et kyllä uskoisi, että kuvan kakku on sokeriton! Nykyään sokeria ei tarvitse. Suurin osa syötävistä onnistuu ilmankin. Minä en tosin ole hirveän ehdoton. Meillä syödään kyllä karkkia eikä sokeri ole kiellettyä. Uskomme kohtuuteen. Nykyään kuitenkin kohtuus on venyvä käsite. Sokeria on kaikkialla. Muutama vuosi sitten aloitimme sokerin korvaamisen terveellisimmillä vaihtoehdoilla.

Aloimme laittamaan smoothieen sokerin sijaan makeita hedelmiä. Leivonnassa käytämme mielummin kookossokeria tai koivusokeria. Kun kerran sokeria nautinnon vuoksi tarvitaan, on paljon kivempaa, että siinä tulee mukana muita hyötyjä ja ravinteita. Makea ei ole vihollinen. Sitä voi kuitenkin toteuttaa valiten terveellisiä vaihtoehtoja.

Ilman valkoista sokeria mutta ei ehdottomasti

Moni jättää arkena kakut leipomatta, koska kakkuhan on epäterveellistä ja siitä saa vain sokerihumalan. Entäpä jos kakun leipoo ilman sokeria? Aamu -sekä iltapalamme ovat vaihtuneet pääasiassa sokerittomiin, mutta ei perheemme arki tärähdä jos kotiin välillä ostetaan muroja. Kun pohja on kunnossa, se sietää vaikka mitä. Halusimme Frutti di mutsin kanssa osoittaa, että sokerittomasti voi toteuttaa näyttävää leivontaa. Jos haluaa välttää sokeria, joko ehdottomasti tai ajoittain, ei kannata silti luopua herkuttelusta.

Lanseerasimme joku aika sitten Facebook sivuston, jossa keskustellaan sokerin vähentämisen eri variaatioista ja jaetaan sokerittomia reseptejä. Nyt uutena juttuna olemme perustaneet Instagram profiilin jossa jaetaan reseptejen lisäksi silmänruokaa. Instassa on itseasiassa juuri nyt käynnissä arvonta joten kannattaa käydä kurkkaamassa ja katselemassa.

Meidän vähä-sokerinen elämäntapa on tullut jäädäkseen, eikä valkoista sokeria juurikaan kaapistamme kulu. Vaikka herkuttelemme joulusuklaalla, on perin ihanaa leipoa vapaana valkoisesta sokerista ja yllättyä itsekin, että makeus ei ole yhtä kuin sokeri. Ruokavalio on täynnä valintoja ja minä uskon vapauteen. Minusta on vapauttavaa herkutella terveellisesti ilman, että minun tarvitsee valita sokeria tai kieltäytymistä. Ja välillä myös sitä valkoista sokeria.

Helpot vinkit sokerin vähentämiseen

  • Jos käytät sokeria, vaihda se sellaiseen muotoon, josta on jotakin hyötyä. Esimerkiksi kookossokerissa on lukuisia kivennäisaineita. Valkoinen sokeri on tyhjää.
  • Käytä smoothieissa ja kiisseleissä makeita hedelmiä.
  • Kun leivot esimerkiksi välipalapatukoita, käytä sokerin ja siirapin sijaan taateleita (pehmennä vedessä ja murskaa blenderillä taatelitahnaksi).
  • Jos valitset makeutusaineita, älä käytä aspartaamia.
  • Erilaisia makeuttajia on lukuisia eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi kookossokeri, koivusokeri, karppisokeri, stevia eri muodoissa, luguma sekä hedelmät.
  • Älä hysterisoi tai ehdoton. Sellainen väsyttää pidemmän päälle. Tee ruokavalioon kunnollinen runko joka on nautinnollinen ja syö sokeria hyvällä omallatunnolla sillointällöin. Älä kutsu sitä repsahdukseksi vaan elämäksi
  • Tee sokerittomuudesta kivaa. Leiki koristeluilla (kuten överikakuilla) ja haasta itseäsi leivonnassa. Nykyään jopa mokkapalat onnistuvat ilman valkoista sokeria.
  • Etsi tietoa ja kysele somesta. Melkein mitä tahansa voi tehdä ilman valkoista sokeria

Mutta itse asiaan. Katsokaa nyt tätä kakkua! Minä leikkasin mansikat. Muutoin luomus on Frutti di mutsin käsialaa ja ohje löytyy täältä. Käy tykkäämässä uudenuutukaisesta instastamme ja hyppää mukaan vähentämään sokeria.

Kommentit

3 kommenttia
Jasmin

Hei! Kiitos kun huomasit, linkissä oli jokin virhe. Nyt linkki vie suoraan kotilieden sivuille frutti di mutsin blogiin 🙂 En voi tekijänoikeussyistä kopioida sitä tähän.

Avatar

Hei, minulla ei ole facebookia, joten en näe reseptiä. Olisiko sen voinut saada tänne. Kiitos 🙂

Avatar

Hei, linkki vei facebookiin, mutta pääsin sitä kautta kuitenkin eteenpäin näkemän ohjeen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä