Tofuisa smoothie aloittaa ja lopettaa päivän

Teksti

Tofu on kasvattanut suosiotaan suomalaisten jääkaapeissa. Tofu mielletään herkästi pääruoaksi, mutta monet käyttävät pehmeää tofua nykyisin jälkiruoassa sekä erilaisissa välipaloissa. Olen ystävystynyt pehmeän tofun kanssa vasta viimeaikoina. Mielestäni se on koostumukseltaan ällötävää ja hyytelömäisesti hyllyvää. Myöskään tofukas, eli vegaaninen munakas ei ole minun juttuni.

Kiinalainen kauppa voi tulla edullisemmaksi kuin tavaratalo

Ostin etnisestä ruokakaupasta pehmeää tofua useamman paketin. Kiinalaisesta kaupasta löysin paketit verrattain edullisesti 2e/350g  ja täytin sillä jääkaappini alalokerin. Aloin korvaamaan smoothien jogurttipohjan tofulla. Vaihtelu iänikuiseen jogurttiin on miellyttävä. Maku pysyy neutraalina ja tuo esille marjojen ja muiden smoothien ainesten maut. Jos käyttää smoothiessa rahkaa mutta ei pidä rahkan mausta, kannattaa tofua kokeilla! Tofu toimii myöäs vihersmoothieiden sekä hedelmäsmoothieiden kanssa, eikä maistu läpi.

Tofuisan vegaanisen smoothien resepti

1pkt pehmeää tofua

2dl marjoja (esim mansikoita ja mustikoita)

1 banaani

4dl soijamaitoa

Sekoita ainekset blenderissä keskenään ja nauti kylmänä.

Sekoita ainekset yhteen tehosekoittimessa

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä