Maailman helpoin vaate barbielle

Teksti

Perheeseemme on laskeutunut  Barbiaika. Näiden lelujen hamstraus voi pahimmillaan jatkua loputtomiin. Niille voi suunnitella vaikka itsensä kanssa identtisen elämän.

Kaikkea ei onneksi tarvitse saada. Lapsi tarvitsee kiitettävään leikkiin oikeastaan aika vähän. Barbien ja vaatteita. Jokaisen nuken päällä on ostohetkellä jonkinlaiset vaatteet, mutta useimmiten lapset haluavat ravistella vanhempiensa kukkaroita ja hankkia vaihtovaatetta. Etenkin tyttölapsilla tuntuu olevan viehtymys loputtomaan stailaamiseen.

Mummo opetti ratkaisun joka ehkäisee turhaa kulutusta. Tämä konsti voi olla monelle jo tuttu, mutta minä tuijotin silmät ymmyrkäisenä, kuinka kolttu kiinnittyy nukkeen helposti ilman neulaa ja lankaa.

Leikkaa, älä ompele

Vaate syntyy ympyräksi leikatusta kankaasta, johon leikataan alla olevan kaavan mukaisesti kolme reikää. Keskimmäinen reikä on kaula-aukko, josta sujautetaan pää ja kahdesta muusta reiästä kädet. Mekko puetaan muotoonsa vyöllä. Kankaaksi sopii mikä vain rispaantumaton kangas. Tähän voi käyttää vaikka servettiä. Iloisia leikkejä!

Kommentit

2 kommenttia
Jasmin

Kiitos!!! Kokeilen tätä heti tänään. Parittomina olevia sinulla on kasapäin 😀

Avatar

Kokeile myös paritonta pientä sukkaa:
Leikkaa siihen aukko päähä varten sukan kärkeen, sinne, missä pienet varpaat ennen majailivat.
Lisäksi leikkaa pienet reiät käsiä varten sukan sivuille, pari senttiä kärjestä alaspäin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä