Jouluisat toimenpiteet vaikeiden sukulaisten varalle

Teksti Jasmin

Kaikki tietävät tv-ohjelman bridezilloista, mutta kuinka monella onkaan perheessä suorasanainen ja vähän vaikea mummo, eli grannyzilla?

Joskus tälle paikalle sattuu anoppi, mutta yhtä hyvin pahansisuinen tai rasittava ikäihminen voi löytyä omastakin verisuvusta. Joskus hermoja kiristävä mummo joulupöydässä on vain eri aikakauden tuotos, eikä kommunikaatio yrityksistä huolimatta suju. Toisinaan herttainen harmaahapsi on puhdasta pahuutta. Oli kummin vain, kannattaa varautua. Aivan liian usein tulee tehtyä virheliike ja vasta myöhemmin pohdittua sopiva toimintatapa, joka ensijouluun mennessä unohtuu kuitenkin. Huoli pois. Kohtaa grannyzilla arvokkaasti ja vältä joulufiasko!

Painoasiaa ja piilovinoilua ruokapöydässä

Mummo muistuttaa jouluruokapöydässä siitä, miten juuri naisilla on merkittävä kyky kasvattaa painoa huonolla ruoalla.

Kerro että se on totta. Onneksi jouluruoka on lähestulkoon kasvisruokaa, eikä neljän päivän ”huonosti” syöminen ole mitään, kun syö 361 päivää vuodessa viisaasti ja kehoaan rakastaen. Sen lisäksi voit laittaa mummolle linkillä muutaman jutun kehopositiivisuudesta. Julista joulurauhan ohella painorauha. Näin karisee viimeinenkin älämölö turhasta.

Mummo syyllistää aikuisia ja piilovinoilee lapsille.

Tee sama takaisin. ”Meidän lapset ovat niin fiksuja, osaavat ilmoittaa kotiin whatsappilla miten leikeissä menee pidempään. Toista se oli ennen aikaan kun piti odottaa 12h ennen kun sai soittaa lankapuhelimesta poliisille että lapset ovat kadonneet, ja sitten ne oli oikeasti naapurissa pelaamassa marmorikuulilla.”

Mummo arvostelee ruokaa

Arvioiko mummo karjalanpaistisi koostumusta? Menitkö käyttämään perunalaatikkoosi vähäsuolaista voita ja saat kuulla siitä? Ei hätää. Selitä mummolle, että on hyvin epäkohteliasta arvioida emännän tarjoiluja. Jos se ei auta, pyydä mummoa valmistamaan kattaus ensijouluna. Voit myös valita vähemmän aggressiivisen lähestymistavan. Nyökkää kauniisti ja ohita kommentti.

Mummo arvostelee kasvatusta 

Arvioiko mummo lahjojen lukumäärän johtavan itsekkyyteen ja huonoon käytökseen? Totea mummolle kauniisti, että hänen kasvatustyö on saatu päätökseen. Voit myös hengittää syvään noin 12 toiston verran.

Alkoholismi häiritsee joulunviettoa

Mummo ottaa jälkiruoaksi viskin tai viisi

Tee mummolle selväksi, että lasi viiniä on fine ruoan kanssa, mutta jos se ei riitä, on parempi viettää joulu muualla. Raitis joulu lapsille.

Mummo on ostanut lahjaksi mummoalushousut tai hirveän muovivaasin

Alkkarit ovat hirveän kätevät kun itse haluaisit lukea kirjaa ja mies haluaa seksiä. Vilauta näitä yöpuvun alta ja saat taatusti lukea kirjasi rauhassa. Maljakko toimii kivasti lasten leikeissä ensi kesänä. Kiitä kauniisti.  Lahjahevosen suuhun ei ole katsomista.

Mummo kertoo taukoamatta tarinoita miten ennen kaikki oli paremmin.

Kuuntele ja kerro mikä kaikki ennen oli huonommin. Voit myös olla aikuismainen ja pyytää mummoa kirjoittamaan muistelmat. Tarjoudu auttamaan kustantamon etsimisessä.

Mummo kostaa sinun lapsuutesi nokkahuilutunnit ostamalla lapsellesi meluavia leluja.

Miten ihanaa <3 Kerro mummolle ettei ole mitään parempaa kuin onnelliset lapset. Melulla tai ilman. Halaa häntä ja kiitä. Rallata lasten kanssa ääneen Fisher Pricen -nallen mukana ”aa-bee-cee-dee-ee-äf-gee

Älä valita, vaikuta!

Kun mummo on hiljaa, hän antaa merkitseviä katseita. Tiedät epäonnistuneesi myös ilman sanoja.

Iske silmää ja hymyile riemastuneena. Mikään ei voi satuttaa sinua, sillä olet aikuinen. Ole oman joulusi onnistuja, sanoi grannyzilla mitä tahansa!

Jos nämäkään vinkit eivät auttaneet, voin ystäväni kokemuksesta kertoa, että laitoshoidolla uhkaaminen saa pahimmankin grannyzillan hiljaiseksi. Ainakin tapaninpäivään asti.

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Sukupuolineutraalisti voinen todeta, että osaavat ne appiukotkin… 😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä