Tämän vuoksi seksiä kannattaa harrastaa jouluna

Teksti Jasmin

Joulu on vuoden kiireisintä aikaa. Näin ollen se on myös erityisen riskialtis ajanjakso parisuhteen kannalta. Jouluun pakkautuu hurjasti odotuksia rauhasta ja laatuajasta, mutta sen eteen on jaksettava myös työskennellä. Monen kotiin joulu tulee vain tiettyjen etappien kautta. On oltava koristeltu asunto, joulusiivous tehty, pöydissä juuri se perinteinen kattaus ja tietenkin itse tehtynä. Yksi ateria ei riitä. Sen lisäksi kaapeista on löydyttävä kuivakakkuja, itsetehtyä suklaata ja jos vaikka mitä.

Tällainen paletti vaatii veronsa. Ja se on pois, mistäs muualtakaan kuin parisuhteesta. Kaikki ylimääräinen aika upotetaan jouluvalmisteluihin ja jäljellejäävänä retkotetaan raatona nojatuolissa ja odotetaan unta.

Tämä kaikki uurastus tehdään, tähtäimessä pyhät. Tällöin kyläillään minuuttiaikataululla, vastaanotetaan vieraita ja tehdään suunnitelmista totta. Puolison kanssa kahdenkeskistä aikaa harva muistaa aattoonsa mitoittaa.

Seksistä apua kiireisiin

Minä uskon vakaasti, että nämä asiat korjataan seksillä. Liian usein seksin merkitystä vähätellään, vaikka sen vaikutus elimistössä on paljon muutakin, kuin hetken huvitus. Seksi lieventää stressiä, laskee ylivireystilaa ja parantaa unen laatua. Lisäksi hyvä seksi vähentää hermostuneisuutta ja kumppaneiden välisiä erimielisyyksiä.

Seksi kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi joulukiireitä, vaikkapa ”palauttavaksi treeniksi”. Ajasta seksi to do -listalle, mahdollisimman monelle päivälle ja ehkäise ongelmia. Pieni keskittyminen kumppaniin on aivan ehdoton juttu parisuhteen kriisiaikana eli jouluna.

Näin se onnistuu

Kirjoita bujoosi vähintään joka toiselle päivälle 15 minuutin hetki seksille. Tämän voi toteuttaa esimerkiksi lapsen mentyä nukkumaan.

Jos tie sänkyyn käy aikaisin, eikä illasta jää aikaa hempeilyyn, yhdistäkää välttämätön, eli menkää yhdessä suihkuun. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Muistakaa toisianne myös aattona ja pyrkikää kahden joulusaunaan.

Jotkut heräävät aamu kuudelta kirkkoon. Herätkää te hyväilemään toisianne.

Kinkun paistoa voi valvoa kerroksittain keittiön pöydällä.

Jätä kaapit siivoamatta ja käytä se aika lemmiskelyyn. Harvaa kiinnostaa kaappien murut, mutta stressaantunut ja toisistaan joulutauolle ajautunut pari ahdistaa kaikkia.

Auttakaa toisianne. Jatkakaa taakkaa ja käyttäkää jäljelle jäänyt aika toisianne varten.

Olkaa kekseliäitä. Kauppakeskuksen lapsiparkkia ei ehkä voi hyödyntää, ellei sitten sovituskopit ole juuri teidän juttunne. Jos sisäistätte seksin hyödyt, keksitte varmasti jotakin. Tämä teksti kannattaa ottaa vakavasti.

Rauhallista joulun aikaa!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä