Laulut jäätyneistä lapsista pilaavat joulun

Teksti

Lapsi hankeen hukkuu unhoittuu. Inhoatko synkeitä ja surullisia joululauluja? Niin minäkin. Olen kurkkua kurkkuani myöten täynnä ahdistusta joka kumpuaa varpusista jouluaamuna, sylviasta ja monesta muusta virrestä joka ei paljoa joulumieltä kohota.

Minä rakastan kotimaatani joka on sisäänpäin kääntynyt ja välttää smalltalkia. Saan virtaa kaamoksesta. Joululaulut kuitenkin menevät liian  pitkälle. Tänävuonna aion boikotoida surullisia biisejä eikä spotifyssani soi perinteiset joululaulut. Olen ladannut uuden listan. Ei tässäkään kulkuset kolise eikä Petterin nenä välky, sillä pirteyskään ei ole minun juttuni. Mutta sentään kukaan ei katoa lumihankeen tai kuole nälkään. Lista on harmillisen lyhyt. Osaisitko sinä täydentää sitä?

Taivas sylissäni -Suvi Teräsniska

Aave Maria -Christina Perri

Let it snow -Dean Martin

Mielenrauhaa -Jarkko Ahola

Joulumaa -Katri Helena

Tulkoon joulu -Antti Railio

 

 

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Maailma jääkukkien takana. On ihana laulu. Löytyy youtubesta useampi versio.

Avatar

Antti Railion Enkelikello on kanssa ihana.

Avatar

Hei! Tiesithän että moni sanoitus on vertauskuvallinen? Kuten esim juuri tuo ’laps hankeen hukkuu’ jne… Siinä halutaan sanoa että joulun oikea merkitys unohtuu, Jeesus-lapsi ”hankeen hukkuu'”.

Avatar

Ola suosikkini on päiväkotin joulujuhlissakin usein esitetty ”Hei tonttu-ukot hyppikää”.
Sen sanoituksessa suomalaiset lapset ohjataan heti oikeille jouluraiteille, kun opetetaan laulamaan ”hetken kestää elämä, mut sekin synkkä ja ikävä” 😅

Avatar

Jossains sanottiin, että tuo kohta menee oikeasti laps han ken hukkuu, unhoittuu. Siis Jeesus-lapsi unohtuu kaiken keskellä, hukkuu tohinaan.

Mary did you know on kaunis ja Katri Helenan Aavistus.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä