Vihersuklaata kaamokseen!

Teksti

Keskellä kaamosta monella mieliala laskee pakkasen puolelle ilmatieteen laitoksen vanavedessä. Minulle ei käy niin. Olen pimeimpään vuodenaikaan oikein virkeä ja käyn täysillä. Toista se on keväällä, jolloin ahdistun ja kadotan uskoni nautintoon. Toista on myös minun puolisollani, joka muuttuu näihin aikoihin kärttyisäksi peikoksi.

Minä uskon suklaaseen, lehtikaalin ja Espanjan aurinkoon. Jälkimmäinen on edessä aivan kohta, mutta sitä ennen mieskaamosta torjutaan perheessämme terveellisillä välipaloilla, jotka perustuvat vähintäänkin pseudotieteeseen. Suklaa ja erilaiset yrtit eivät voi olla ainakaan väsyttävä kombinaatio. Kokeile sinäkin yrttimaustettua vihersuklaajuomaa!

Resepti

2dl cantaloupe-melonia

1dl lehtikaalia

1dl pinaattia

0.5dl tuoretta minttua

1.5dl pehmeää tofua

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl kasvismaitoa

4 taatelia

1rkl hampun siemeniä

Loraus inkiväärisiirappia tai muuta makeutusta (ei välttämätön, monelle taateli riittää)

Aineksia on helppo vaihdella

Surauta ainekset sekaisin. Resepti on helposti muokattavissa. Tofun voi korvata millä tahansa smoothiepohjalla, esimerkiksi jogurtilla tai valkoisilla pavuilla. Cantaloupe-melonin tilalle käy muukin meloni, tai vaikka banaani. Salaatteja voi vaihdella mielensä mukaan. Älä pelkää kokeilla. Jos siinä on suklaata, se ei voi olla pahaa!

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä