Harrastatko turhaa seksiä? Lopeta heti

Teksti Jasmin

Ai miksikö? Koska se latistaa ilon niin kiihkeästä rakastelusta, kuin alkukantaisesta panemisestakin.

Turha seksi on sellaista, josta käteen ei jää kuin korkeintaan lattea orgasmi, likaiset lakanat ja nihkeä fiilis. Täyttä ajanhukkaa. Haitallista sellainen on kuitenkin siksi, että ihmismieli on anteeksianamaton eikä unohda. Koskaan. Meidän muistimme on kuin kovalevy. Tai ainakin naisten muisti. Miehistä en ole niin varma. Lähmäinen seksi jää keikkumaan aivokapasiteettimme lohkoon jossa sijaitsee turhat synapsit. Pahoittelen epätarkkaa ilmaisua, en ole koskaan ollut kiinnostunut neurologiasta.

Nämä synapsit alitajuisesti muistuttavat meitä siitä, että seksi on yliarvostettua ja näin ollen muistilokero raaputtaa libidoa.

Hyvä parisuhde kestää tietenkin kohmelot lähmelöt joissa kukaan ei saa, mutta ei se varsinaisesti mieltä piristä.

Turha seksi ei anna iloa

Mikä on turha seksi? Kokemus on tietenkin subjektiivinen mutta voisin ajatella, että ainakin nämä kannattaa jättää väliin, jos tietää että lopputulos ei piristää ketään:

Kaatokänniseksi

…jossa toinen sammuu kesken aktin. Sitäpaitsi sellaisen jatkaminen on rikos. Jos kumppani kaatuu kostean illan jälkeen petiin suorilta jaloilta, kannattaa kiihkeä pano unohtaa.

Painostettu seksi

Tämä on nautinnon hakua itselle syyllistämisen keinoin saavutettuna. Toista huvittaa, toista ei. Joskus on ihan ystävällistä harrastaa seksiä vaikkei nyt halujen kukkuloilla itse heilukkaan mutta jos koko akti tuntuu vastenmieliseltä juuri silloin, ei se paljon yleistä seksielämä piristä. Puolisoa ei kannata käyttää masturbointiin, kun ajatellaan seksielämää kokonaisuutena.

Olen itsekin joskus kehoittanut harrastamaan seksiä, vaikkei huvita. Vedän kuitenkin sanani takaisin. Jos ei huvita ja antautuu haluttomana puolison halujen vietäväksi, se tuskin tasoittaa epäsuhtaa libidojen välillä.

Riskiseksi

Tämä on tietenkin hauskin turhan seksin muoto, mutta johtaa usein katastrofaalisia seurauksiin. Ehkäisy on tärkeä. Eikä näppylät värkeissä nostata fiilistä. Älä elä riskillä.

Kielletty seksi

Ei varmasti tarvitse selityksiä. Kevät lähestyy. Jos parisuhde on koetuksella, kannattaa juhannistanssit jättää väliin ja sijoittaa juomarahat vaikkapa käyntiin pariterapeutin vastaanotolla.

Liian pikainen seksi

Tiedätte varmaan naistenlehtien kannustuksen pikaseksiin? Liian pikainen seksi on sellaista, jossa toinen saa ja toinen ei, vaikka haluaisi. Toki voidaan ajatella, että jos 50 prosenttia saadaan tyydytettyä käytettävissä olevalla ajalla, ollaan plussan puolella, eikä voida puhua turhasta. Väitän kuitenkin, että tilanteen toistuessa se nollille jäävä osapuoli saattaa ottaa toimituksen turhana. Vai miten olisi miehet, kahden minuutin pikainen jossa vain nainen ehtii saada?

Näettekö? Turhia seksin muotoja löytyy. Osa niistä on jopa suositeltuja, vaikkakin turhaan. Seksi on psykofyysinen tapahtumaketju eikä useinkaan pelkkä lisääntymistarkoituksessa toimitettava eläimellinen akti. Sillä on väliä, miksi sitä tehdään ja miten se päättyy. Ei ehkä juuri sillä hetkellä, mutta yleisen jatkuvuuden kannalta.

Vai mitä mieltä olet? Mahtuuko sinun seksikalenteriin rukseja, jotka olisi saanut jättää raksimatta?

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä