Laiska keittiö -Onko jauhofalafelilla mahdollisuuksia?

Teksti

Toisinaan meillä on sellaisia päiviä, ettei mitään tee mieli syödä. Paitsi suklaata. Se ei kuitenkaan sovellu lapsiperheen päivälliseksi. Tällaisina päivinä huvittaa vielä vähemmän kokata. Minulla on tapana testata ajoittain kauppojen ’näin pääset helpolla’ -valikoimaa ja ajattelin jakaa tuloksia perheeni lisäksi myös blogin puolella.

Helppo falafel

Falafel on herkullista, mutta jauhosekoitukset vaativat minulta reseptin lukemista, etenkin mausteiden osalta. Citymarketissa hyppysiini tarttui falafelin tekoon tarkoitettu valmis kuiva-aineseos. Paketti sisältää 2 pussia ja maksoi 2,10e. Kahdesta pussista tuli pellillinen falafeleja. Käsiä ei tarvitse liata. Seokseen lisättiin vesi ja se jätettiin turpoamaan tunniksi, jonka jälkeen taikina lusikoitiin pellille.

Oheen keitin quinoaa ja paistoin Balin wokkisekoituksen lisäkkeeksi. Koska tarkoitus oli päästä helpolla, en tehnyt kastiketta itse vaan käytin vanhaa kunnon chilikastiketta jääkaapin perältä. Tuntuma muistutti eniten nugetteja.

 

Korvaa pannu uunilla

Lopputulos oli oikein kiva. Paketin ohjeen mukaan falafel olisi pitänyt paistaa runsaassa öljyssä pannulla. Vaihdoin tämän työvaiheen uuniin. Valmiit falafelit olivat ehkä kuivempia, mitä ne olisivat olleet öljypannun kautta. Chilikastike kuitenkin pelasti tilannetta. Seuraavalla kerralla kokeilen tzatzikia.

Falafelit vaativat lisukkeet, joten en lopulta tiedä säästikö tämä aikaa tai vaivaa sen enempää kuin makaronilaatikko. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja valmis falafel-seos onkin oiva tapa piristää parkkiintunutta ruokapöytää helposti.

Jatkoon, mutta kunnon kastikkeella tai tortillan väliin!

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä