Varo hengenvaaraa elintarvikkeissa -Näin tarkistat ostokset

Teksti

Ihmisrauniot ovat keksineet erittäin haitallisen tavan vahingoittaa toisiaan. Etenkin lapsia, joita on vaikea varjella pelottelematta liikaa, mutta kuitenkin niin, että viesti jää korvien väliin. Elintarvikkeista on uutisoitu viimeviikkoina huolestuttavasti. Syötävästä ruoasta on löytynyt neuloja ja lasia. Neuloja on muunmuassa ollut makkaroissa, ranskalaisissa, leipomotuotteissa, omenoissa ja uusimpana; lasinsiruja pakasteissa.

Eilen proteiinipatukoihin neuloja upottanut henkilö saatiin kiinni itse teossa. Näissä tilanteissa ihmiset haluavat uskoa, että kyseessä on vahinko. On helpompaa sietää ajatus, että mansikkapussista löytyneet lasinsirpaleet ovat menneet sinne tuotantovaiheessa ja koko ketju tällöin luonnollisesti tarkistetaan. Syyllinen löytyy ja se on kone joka korjataan. Turvallisuuden tunne palaa. Usein pusseihin päätynyt roska onkin lähtöisin tehtaasta, eikä se ole ollut tuottamuksellista. Tilanne on kuitenkin joiltain osin nyt erilainen.

Elintarvikkeet eivät ole enää turvallisia

Neulat eivät päädy mitenkään vahingossa ruokaan, ellei sitten banaanipuita ole alettu kasvattamaan ompelukonetehtaalla. On tullut aika herätä siihen todellisuuteen, että elintarvikkeiden käyttäminen turvallisesti ei ole enää itsestäänselvyys kotimaassamme, jota lintukodoksikin on joskus voinut kutsua.

Pahuutta ei voi estää, mutta sen uhriksi joutumiselta voi yrittää suojautua ja suojata eritoten lapset. Asioita ei ehkä pidä jättää ostamatta pelon vuoksi. Sellainen antaa rikollisille vallan. Sensijaan kannattaa noudattaa muutamaa varotoimenpidettä.

Pilko ja varaudu

  • Pilko omenat ja banaanit, etenkin kun annat ne syötäväksi pienille ihmisille.
  • Tunnustele irtomyynnissä myytävät croisantit ja pullat läpi, ennenkuin pistelet niitä suuhusi.
  • Vilkaise pakkaukset läpi. Ovathan ne ehjiä? Neulanreiät tuskin näkyvät kovin herkästi, mutta jos tämä ilmiö kasvaa, voi suklaalevystä kohta odottaa löytyvänsä liiskaantuneen rotan.
  • Katso juomapullojen korkit ja varmista, että kierrekorkki on avaamaton.
  • Syö tiedostaen.

Et voi mitenkään etukäteen tarkkailla kaikkea, mutta kun tiedät, että mitä tahansa voi olla missä tahansa, osaat pysyä varuillasi. Älä kuitenkaan vaivu paniikkiin. Tällainen pahuus on hallitsematonta eikä sitä voi omin toimin kokonaan välttää, ellei sitten siirry syömään kotona pelkkiä säilykkeitä. Onneksi tämän kaltaisia ihmisiä ei ole aivan joka nurkalla ja valtaosa ihmisistä on turvassa. Kriminaali- ja oikeuspsykologian dosentti Jaana Haapasalo kuvailee seuraavasti: ”Kuka tahansa ei kuitenkaan lähde tällaisia tekoja kopioimaan. Taustalla on oltava persoonallisuuden kehittymisessä ongelmia tai joku traumatisoituminen taustalla. Teko vaatii jonkin vaikean häiriön”. Aivan tavallisesta kiusanteosta ei siis ole kysymys.

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Hyvä aihe!

Avatar

Todella tärkeä kirjoitus ajankohtaisesta aiheesta! Kaikenlaista hulluutta sitä voi olla!

Avatar

Lisää kolmannen maailman kansalaisia tuotanto linjoille. Ei ihme että mamut ostavat ruokansa etnisistä kaupoista. Vai kuinka paljon näet heitä esim Prismassa ruokaostoksilla? Heillä on missio ja me länsimaalaiset sen kohteena. Uskoo ken tahtoo…

Avatar

Ikävää että tällaista tapahtuu mutta en silti voi alkaa hysteerisesti tutkimaan ruokia joita syömme. Parempi jatkaa samalla tavalla kuin ennenkin ja pitää vaan silmät auki.
”Tunnustele irtomyynnissä myytävät croisantit ja pullat läpi, ennenkuin pistelet niitä suuhusi.” En todella ala tällaiseen. Hulluille ei pitäisi antaa muutenkaan huomiota eli näitä ei saisi uutisoida kun seuraavat hullut saa inspiraatioita muiden tekemisistä.

Avatar

Hei! Olen täysin samaa mieltä. Meidän aikanamme on helppo syödä oikein ja tuntea olonsa hyväksi. pitää huolta terveydestään. Tuotteilla pitää tietysti ostaa hyvä, se vaatii paljon rahaa, mutta ansaitseminen casino pop älä huolehdi siitä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä