Lisää ruokavalioosi tuoreet taatelit ja tule onnelliseksi

Teksti

Tämä on taateleiden ylistys! Olen aina pitänyt taateleita ruttuisina ja kuivan kosteina käkkänöinä, jotka ovat makeita, sopivat leivontaan sokerin korvikkeeksi ja näyttävät kakalta. Olen ostanut taateleita vain Punnitse ja säästä kaupan irtomyynnistä. Ne ovat olleet kohtuuhintaisia ja oikein hyvää sokeria leivonnaisissa, smoothieissa ja raakakakuissa.

Luumuista taateleiksi

Pyysin taannoin puolisoani tuomaan kaupasta luumuja. Hän ei löytänyt niitä ja toi minulle tuoreita medjöötaateleita. Ne kuulemma näyttivät vähän samalta. Olin hieman ärtynyt. Millainen mies vertaa luumua taateliin? Napostelin taateleita turhautuneena iltapalaksi.

Ja jäin koukkuun kerrasta. Pienet käpristyneet ruttanat -kuin karkkia! Ei myrkkysiä, lisäaineita eikä väriaineita. Nyt taatelit kuuluvat päivittäiseen ruokavaliooni. En tiedä miten olen selvinnyt elämästäni ilman niitä. Aivan kuin söisi karkkia joka päivä.

Kahvileivästä kahvihedelmäksi

Pääasiassa käytän taateleita välipalana. Kertakaikkiaan mikään ei voita makeaa välipalaa kahvin tai iltateen kanssa. Paitsi ehkä suklaa. Onneksi suklaalla kuorrutetut taatelit on keksitty.Taatelit sisältävät runsaasti hyviä ravintoloaineita. En löytänyt tästä herkusta kovinkaan virallisia tutkimuksia, mutta niiden sanotaan muunmuassa sisältävän paljon sokeria, nostamatta kuitenkaan verensokeria. Taateleissa on paljon kuitua sekä kivennäis -ja hivenaineita (mm kalium, folaatit ja k-vitamiini). Oikeastaan tutkimukset ovat yhdentekeviä, nimittäin näiden syömistä ei tarvitse perustella itselleen, ainakaan makunsa puolesta.

Ruokaa pitää mielestäni voida syödä hyvällä omallatunnolla, laadusta riippumatta. Niin salaattia, kuin suklaata. Taatelit ovatkin ”kannattaa syödä” -listalla. Minulla on oikeastaan vain kaksi listaa jotka arvottavat ruokaa: Kannattaa syödä -lista sekä saa syödä -lista. Olen yrittänyt karsia elämästäni epäterveellisyyden tai kaloreiden vuoksi kiellettyjä ruokia ja päästä eroon iänikuisesta kieltolaista, kuitenkin säilyttäen terveellisen elämän. Karkkikaan ei siis ole kielletty, mutta nykyään himoitsen enemmän taateleita. 500g taatelipaketti maksoi tänään Citymarketissa 2.99e ja Prismassa 3.99. Puoli kiloa irtokarkkeja tulee kalliimmaksi.

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä