Suklaapuuroa joka on ihan terveellistä

Teksti

Oletko tylsistynyt välipaloihin näin talviaikana? Minä olen. Hedelmät ja pähkinät tulevat korvista. Kukaan meistä ei hirveästi pidä jogurtista. Leipäkään ei ihan joka palalla maistuisi. Olemme yrittäneet hieman vaihdella välipaloja pitääksemme ruokavalion monipuolisena myös makunystyröiden suhteen.

Puuroa parhaimmillaan

Tyttäreni kysyi taannoin, että miksi meillä ei koskaan ole suklaapuuroa? Hän oli nähnyt jossakin mainoksen suklaan makuisista mannapuurohiutaleista. En ole koskaan ajatellut, että puurossa pitäisi olla suklaata. En viitsinyt ostaa sellaista pakettia, sillä ajattelin ettei suklaapuuroa tulisi syötyä niin usein.

Keitin iltapalaksi riisipuuroa ja heitin hetken mielijohteesta sinne leivontakaakaota. Haudutin suklaista  riisipuuroa pitkään vesihauteessa. Lorautin sekaan hieman inkiväärisiirappia, koska pidän sen mausta, mutta makeutus ei ole välttämätön.

Suklaapuuron voisi ajatella olevan huono ja epäterveellinen välipala. Luulen, että virheellinen ajatus tulee suklaasta. Tämähän on ihan normaali riisipuuro, johon on lisätty 2rkl tummaa kaakaota. 

Lopputulos oli onnistunut ja maistui koko perheelle. Suklainen koostumus oli täyteläinen ja marjat päällä toi siihen tuulahduksen kesästä. Yritän olla ajattelematta torjunta-aineita noiden marjojen suhteen. Onneksi kohta saa torilta kotimaista!

Riisipuuroresepti

2dl vettä

2dl puuroriisiä

1l maitoa (Mikä maito tahansa, itse käytin Pirkan  kauramaitoa)

2rkl kaakaojauhetta

Lisää veteen riisi ja kiehauta 5 minuuttia. Kaada joukkoon kaakao sekä maito ja kiehua miedolla lämmöllä 45minuuttia, kunnes puuro on valmis tai hauduta vesihauteessa n. 1.5 tuntia.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä