Yrittäjäperheen äkkilähtö

Teksti

Sitä luulisi, että on kun yrittäjä ja vielä työskentelee kotona tehden digitöitä, voi lähteä lomalle milloin vain. Ikävä kyllä, niinhän se ei toimi. Meillä työt kantautuvat mukana läppärillä minne vain, mutta ei ole mitään järkeä maksaa siitä, että koko perhe lentää Espanjaan katsomaan, kun isi koodaa hiekkarannalla.

Päätimme odottaa sitä hetkeä, kun koodinpätkät, editointiohjelmat ja photarit saa jättää kotiin. Tiesimme tämän hetken tulevan yllättäen sitten, kun projektit on saatu valmiiksi ja seuraava voi odottaa viikon.

Tämä kaivattu hetki kiiri näköpiiriin ja varasin 5 päivän päähän äkkilähdön Fuerteventuralle. En ollut aivan selvillä siitä, missä tämä paikka tarkalleen olisi, vaikka tiesin sen olevan Kanarian saari. Se selvisi kuitenkin lentokoneen seurantasovelluksesta. Yllättäin hieman, kuinka kaukana olemme Espanjasta ja miten lähellä Afrikka on.

Lähdimme kotoa aamuyöllä kahdelta. Ainoa, joka nukkui lentokoneessa oli tietenkin töiden uuvuttama Isi, jonka unenlahjat mahdollistavat nukkumisen missä tahansa.

Fuerteventura oli karu. Erittäin karu. Kaikkialla oli kiveä, hiekkaa ja istutettuja palmuja joissa oli kastelujärjestelmä. Joka päivä tuuli, mutta lyhythihaisella tarkeni. Minua pidempään seuranneet tietävät, että vihaan yli kaiken kevättä. Kohteessa luimme, että Fuerteventuralla on ikuinen kevät. Auringon väri oli kuitenkin lämmin eikä karu maisema muistuttanut ankeaa huhtikuuta laisinkaan.

Fuerteventura on kuuluisa vesiurheilusta ja rannoilla oli paljon surffausvuokraamoita ja muuta hengenvaaralliselta näyttävää aktiviteettia josta pidättäydyimme. Meillä oli vaatimaton, mutta käytännöllinen ja erittäin siisti bungalow Caleta de fustessa. Hinta oli halpa, 300e/vko joten olimme varautuneet vaihtamaan hotellia torakoiden ja luteiden vuoksi (kyllä, minua peloteltiin sillä, että halvalla ei saa hyvää). Mikään sellainen ei kuitenkaan käynyt mielessämme kun laskimme matkalaukut käsistämme. Uima-altaat, alle kilometrin päässä lepäävä hiekkaranta ja nurkalla sijaitseva keskusta saivat unohtamaan kylmän keväisen Suomen samantien.

Merivesi oli kylmää, aurinko lämmin ja ruoka ihan hyvää. Tykkään suoraan sanoen enemmän Suomalaisesta ruoasta, enkä löytänyt sushia mutta ei siellä nälkä tullut. Kaikkein parasta oli nauttia ilmastosta. Astmaatikkona luulen, että meri-ilma teki hyvää. Henkeä ahdisti vain turistien täyttämät pienet kaupat joissa leijaili vanhan Pradan katku.

Caleta de fustessa oli kaduilla ja keskustassa lukuisia lasten leikkipaikkoja, mikä ilahdutti kyllä suuresti. Markkinoita osui viikolle kahdet. Siellä hintataso oli sama kuin Suomessa, mutta olisi kai pitänyt osata tinkiä.

Vuokrasimme tyttärellemme pyörän, jotta kävely sujuisi jouhevasti ja mukavasti. Kilometrejä tuli päivittäin paljon. Kerran jalat väsyivät, mutta kameli tuli ja pelasti tilanteen. Myös maaoravat herättivät suurta riemua. Fuerteventuralla olisi ollut eläintarha ja vesipuisto, mutta emme lähteneet reissaamaan pidemmälle. Olimme kävelymatkan päässä hotellista, ihmettelimme aurinkoa ja kasveja, nautimme perhe-ajasta mitä ei tässä mittakaavassa ole ollut koskaan. Viikko oli kuin pysähdys paratiisissa.

Jatkossa aiomme ehdottomasti sijoittaa enemmän reissailuun, mikäli mahdollista. Olisi ihanaa päästä suunnittelemaan reissua jo etukäteen, mutta luulen että meidän perheessä äkkilähdöt tulevat edelleenkin olemaan se juttuni etukäteen lomien suunnittelu on mahdotonta.

Kertokaa äkkilähtövinkkejä, minne kohteisiin olette matkanneet extempore?

 

Kommentit

3 kommenttia
Jasmin

Ne löytyivät fuerteventuran markkinoilta! Uskon että samoja tulee Suomessakin markkinoille, ainakin muut vaatteet näyttivät siltä että niitä on toreilla täälläkin 😍

Avatar

Äkkilähtöjä on hyvö kyllä melkoisen moneen makuun ja monessa hintaluokassa. Itse tykkään edullisista reissusta, joissa hinta ja laatu käyvät yksiin. Sitten hyvällä mielellä vuokrataan auto, vaikka julkinenkaan liikenne ei ole kovin kallista kohteissa, joissa itse on tullut käytyä.
Matkoja löytyy monenlaisilta sivustoilta. Niin erillisiä lentoja ja majoituksia kuin pakettimatkoja.
Nopein äkkilähtö itsellä on ollut sellainen, että illalla varasin matkan ja aamulla lähti lento. Espanjan aurinkoon. 😁
Espanjan Costa Blanca ja Costa del Sol on olleet meidän juttu.
Sinne pääsee kohtuu hinnalla, jopa halvalla ja kuitenkin ihan mukavasti matkustaa ja majoittuu. Lento ei kestä liian pitkään n. 4h ja jo aikaisin keväällä (maalis-huhtikuussa) tai myöhään loppusyksystä loka- marraskuussa) siellä on lämmintä ja aurinkoista. Harvoin ollaan sateeseen törmätty. Joskus ukkoskuuroon.
Useimmiten matkan ajankohta meillä on ollut maaliskuu. Tai syyskuu, kun kesälomaa on vedätetty syksyyn. Heinäkuussa kerran Almeriassa oltiin paahtua korpuiksi. Se oli jo vähän liikaa. Varjossa liki 40 astetta. No More. Vähempi lämpö riittää kyllä 😂
Espanja on lapsiperheystävällinen maa. Leikkipaikkoja, kivoja rantoja yms. on paljon ja paikallisten tapana on iltaisin vauvasta vaariin viettää aikaa yhdessä seuraillen jälkikasvun leikkejä. Aikuiset seurustelevat siinä samalla ja lasten iloiset äänet kaikuu ympäriinsä. Meille suomalaisille epätavallisen myöhään pientenkin lasten kanssa, klo 20-22 Välillä. Tunnelma on yleensä hilpeä ja sitä on kiva seurata.

Avatar

Oi, mistä olet löytänyt noin ihanat haaremihousut? 😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä