Karvaiset naiset sirkukseen, karvaiset miehet johtajiksi?

Teksti

Sheivasin tänään reisiäni kylpylän vessassa hirveässä paniikissa. Minulla oli kolmiteräinen höylä ja kylpylän WC:n tarjoama käsisaippua. Bikinirajaani tuli muutama verta vuotava haava, jotka onneksi tyrehtyivät nopeasti. Karvojen tilalle jäi nyppyläinen, punoittava ja haavainen iho.

Minun karvani tuskin olisivat häirinneet puolisoani. Sheivasin muiden vuoksi. Kun istuin kirvelevän värkkini kanssa saunassa, päässäni kiersi kehää yksi lause kokonaisuus; mitä helvettiä, miksi tein sen?

Karvat ovat puhuttaneet kautta vuosien ja etenkin nyt body positive -aikakaudella. Aika-ajoin protestoidaan kainalokarvojen ja säärikarvojen luvasta olla olemassa. Miksi bikiniraja on pyhä? Onko häpykarvoissa jotakin epäsiistiä, epähygienistä tai rumaa?

Olen sheivaamisen orja. Teen sen kotioloissa pääasiassa itseäni varten, mutta tiedän että karvaton versio vetoaa puolisooni. En kuitenkaan höylää ihan niin säännöllisesti talvi-aikaan. Ajoittain sänki pääsee leviämään reisien puolelle. Minä olen niitä karvaisia naisia, jotka kasvattavat karvoja ruumiin osaa katsomatta. Karvaa on niin naamassa, kuin selässäkin. Montaa päivää ei tarvitse ihmetellä, kun puska jo leviää kaikkialle. Liian usein, esimerkiksi tänään, ajelen karvani muiden takia. Minua hävetti ja oli epäsiisti olo.

Miksi ihmeessä naiset kokevat näin? Millä tämän kulttuurin saisi muutettua? Naiset sanovat lähes aina kysyttäessä, että ajelevat karvansa koska niin haluavat, eikä ainakaan puolisoa miellyttääkseen. Epäilen tätä hieman. Sheivaisiko naiset yksin autiolla saarella? Uskon, että halu sheivata itseään varten, liittyy osittain sosiaaliseen paineeseen.

Miehiä ei paheksuta tai kummastella, jos heillä on partaa! Pitkää partaa pidetään  jopa seksikkäänä. Koska naisen karvoituksesta tulee tindermatch?

En haluaisi sheivata muiden vuoksi. Siltikään en ole varma, onko minusta menemään karvaisena kylpylään, jos ajelu on jäänyt vähemmälle. Tarvitsemme karvakapinan. Sääri -ja kainalokarvat ovat jo raivanneet vapauden tilaa mutta alapää ja kasvot tulevat jäljessä.

Niin, ne kasvot. Harva nainen antaa viiksien olla rauhassa. Minun puolisoni ei ole koskaan nähnyt, mitä tapahtuu jos annan niiden kasvaa. Tässä maailman ajassa en vielä uskalla kokeilla.

Naiset elävät epäsuhdassa. Miehellä saa olla karvoja missä vain. Toiset naiset haluavat että mies on vähän vähemmällä selkäkarvavarustuksella tai toivovat puolisonsa siistivän rintakarvoja. Harvoin miehet kuitenkaan raastavat itseään vessoissa, jotta kukaan ei pitäisi heitä epäsiisteinä. Miehen speedot eivät myöskään muutu hassun näköiseksi siksi, että reisissä on karvoitusta. Miehen eurossa on arvoa naisen euroa enemmän. Miehen karva taas merkitsee vähemmän.

En tiedä, mitä asialle voi tehdä, muuta kuin olla välittämättä. Paine on kuitenkin kova. En välitä riippuvista rinnoistani tai roikkuvasta vatsasta. Muutaman minuutin vaivan tekemättä jättäminen kuitenkin tuntuu vaikealta. Ehkä siksi, että sille on helppo tehdä jotakin ja rituaalin pois jättäminen näyttää ulospäin siltä, että on unohtanut. Eihän kukaan nyt tahallaan antaisi karvojen pilkottaa pikkubiksoista! Moniko meistä sheivaisi kylpylään mennessä, jos olisi siellä aivan yksin?

Aion saavuttaa sellaisen itseni hyväksymisen tason, jossa voin sheivata jos tahdon. Haluaisin kehdata olla jalat auki myös karvaisena. Karvojen häpeäminen on yksi kehohäpeän muoto. Sheivaus on ok, mutta ei häpeästä käsin. Sheivaamatta jättämisen tulee olla yhtä sallittua eikä sen pitäisi kerätä katseita. Ehkä jos useampi lopettaa pakonomainen sheivauksen, karvat normalisoituvat. Myös alapäästä. 60 -luvulla elämä olisi tämän suhteen ollut helpompaa.

Sheivaatko häpeästä käsin? Myönnätkö sheivaavasi muiden vuoksi?

Häkellyttävän vastakkaisen näkemyksen kirjoitti Poikien äidit. Karvaviha on käsin kosketeltavaa Kasvata sinä karvoja, minä en halua

 

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

Mun säärikarvat on niin huomaamattomat et ne unohtuu kyl sheivata todella usein. Kainalot sheivaan puolen vuoden välein, kun sinne erehtyy joku karva kasvamaan ja häpykarvat n. Kerran kuussa kun alkaa kutisemaan. Mitään noista en kyl tee muiden en edes puolison takia vaan ennemminkin omaa mukavuutta ajatellen, joka kerta

Avatar

En ole sheivannut mitään karvoitusta yli vuoteen ja olo on todella vapautunut ja itsevarma. Minua alkoi ahdistaa se, etten ollut ikinä nähnyt miltä näytän luonnollisena, eli karvaisena. Siispä päätin jättää sheivaamisen kokonaan. Aluksi olin epävarma itsestäni ja mm. säärikarvat aiheuttivat epämiellyttävää oloa kun katsoin niitä, jalkani näyttivät ”miehen” jaloilta. Mitem naurettava ajatus, sillä miesten ja naisten jalkakarvoitukset nyt vaan ovat todella samanlaiset. Lapsilla ei ole karvoitusta, aikuisilla on, näin se minusta menee. Toki jokainen sheivatkoon jos haluaa, ei se ole minulta pois.
Tykkään käydä paljon esim uimassa uimahallissa, enkä ole kertaakaan huomannut, että ketään olisi karvoitukseni häirinnyt. Enpä myöskään ole kiinnittänyt enää asiaan huomiota, sillä minua ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta.

Avatar

Minäkin olen ollut jo pari vuotta luomu. Tykkään. Ja köyn edelleen uimassa ja pidän hameita kesäisin.

Avatar

Siitä lähtien, kun minulla on karvoja kasvanut, olen niitä nyppinyt ja vahannut! Eli sellaiset 23 vuotta. En tee sitä muiden vuoksi, vaan koska minua inhottaa pistelevät karvat etenkin nivusissa ja häppäreissä. Ne hiertää ja hautoo entisestään herkkiä paikkoja, joten olen todennut, että paras hankkiutua niistä eroon. Muiden karvoituksia en sillä silmällä katsele. Jokainen saa pitää sellaista reuhkaa kuin itse haluaa, mutta minä satun pitämään sileästä pinnasta

Avatar

Ajan kainalokarvat kai tottunuksesta. Luulen, että kainalot on helpompi pitää puhtaina, kun ne ovat sileät.

Syys-kevät-talvikausina en ajele muuta. Ellei nyt satu jotkun juhlat, joihin on laitettava ohuet sukkahousut. En pidä siitä, miltä säärikarvat käyttävät sukkahousujen läpi.

Kesäaikaan ajelen sääret. Joskus myös mustat karvat taiareisiltä. Bikinirajaa en ajele tuskin koskaan. En, vaikka karvat kasvavat minullakin pitkin reisiä.

Avatar

Näin polyna olis aika vaikeaa miellyttää kumppaneita, jos kumppanien mieltymykset karva-asioiden suhteen poikkeaa näinkin rajusti toisistaan kuin mulla on käynyt 😀 Yks tykkäis luomusta meiningistä, toisen mielestä on kiva kun on sileetä, ja yks on sitä mieltä että tee kuule ihan niinkun susta tuntuu hyvältä.
Kukaan ei ole esittänyt vaatimuksia mihinkään suuntaan (ja parempi niin, mä kun olen feministi ja päätän ihan itse mitä teen ja mitä en). Mä sheivaan. Kaiken. Ja pohdiskelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että suurimmaksi osaksi itseni takia.

Bikinialueen sheivaan siksi kun musta on kivempi sheivattuna. Kainalot siksi, koska kutian ja kirvelen herkästi, jos ei ole sileää, ja sääret siksi kun musta on kauhean kivan tuntuinen kun on sileät sääret 😀 Jos jättäisin ajelematta, kukaan ei silti kommentois mitenkään. Mutta ensimmäisenä mua varmaan häiritsis säärikarvat.

Jasmin

Empäs ole koskaan tullut ajatelleeksi että miten se polyna menisi 😀 hyvä että olet löytänyt itselle hyvän tien sheivaamisen suhteen. Tosi mielenkiintoinen näkökulma 🙂

Avatar

Hanki trimmeri, niin ei jää punainen ja näppyläinen iho.

Onko miesten syy, että jotkut nais-oletetuista pitävät parrakkasta miehestä? Samoin varmasti löytyy miehiä, joita kiihottaa karvainen nainen.

Avatar

Kaikki on nykyään miesten syy. Etkö ole huomannut. Helppoa syyttää kaikesta miehiä, ja itse voi uhriutua rauhassa.

Jasmin

En kyllä syyttänyt miehiä, vaan totesin että miehillä tämä asia ei ole yhtä kireää kuin naisilla. Kyllä moni sinne kylpylään sheivaa ihan naisten kuin miestenkin katseiden vuoksi

Avatar

Sheivaan/sokeroin itseni varten! Myös viikseni! Ja mikäli et pidä viiksistäsi sokeroi, niin pian ei viiksiä ole eikä tule! Sokerointi on siitä hyvä! Hiki haisee myös karvaisissa kainaloidsa pahemmalta, siksi tykkään sokeroidakainaloni myös! Etten haise kissanpissalta! Ja kaikki tämä vain koska minä en pidä karvoista kaikkialla. Olen mm. Oppinut hyväksymään jäätävän pitkät käsikarvani, ja useasti kysytään, miksi en aja niitä/ sokeroi? Koska ne eivät hiritse minua, siinähän roikkuvat mukana 😂

Jasmin

Mä en haluaisi kärsiä kipua karvojen vuoksi! 😀

Avatar

En ajele muuta kun kainalot ja nekin siksi että hajuhaitta pysyy poissa kun ei oo karvoja. Äiti ajeli aikanaan säöret jne,mutta en muista että hän olisi tyttäret opettanut samaan. Mies ei piittaa karvoistani eikä sano että naisten pitäis ajaa tai olla ajamatta. Ajattelen että se on kaikkien oma asia tekeekö karvoilleen jotain.

Avatar

Minulla tämä on kummallinen sekoitus hygieniakäsitystä ja sosiaalisia paineita, mutta ei niinkään seksuaalisuuteen kuin joihinkin yleisiin käsitykseen liittyviä.

Minä en kauheasti jaksa sheivata pitkässä parisuhteessa sääriä, kun kumppanilleni ei ole mitään väliä – uskon ihan oikeasti näin. Hän ei huomaa minun karvojani, vaikka alkuvaiheessa vuosia sitten aiheesta stressailinkin. Julkisempi sosiaalinen paine sentään vaikuttaa, koska hamekelillä sheivailen sitten kyllä. Kainalot ajelen koska sen ajattelen olevan hygieenisempää, samoin alaosan. Tumman pigmentin viikset saavat yleensä olla, koska en jaksa nyppiä niitä pois ja partaa ajamaan en alistu 😀 Juhliin nypin niitä pois, eli se on taas sitten sosiaalinen juttu.

Monimutkaista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä