Sinä joka pudotat painoa

Teksti

Sinulle joka olet laihduttanut koko elämäsi. Sinulle joka aloitit eilen. Ja kaikille siltä väliltä.

Sinulle, jota pelottaa syödä. Sinulle, jota pelottaa olla menemättä kuntosalille. Sinulle, jota pelottaa oma keho.

Sinulle, joka välttelet sokeria. Sinulle, joka kaihdat rasvaa. Ja sinulle, joka lasket kalorit purkastakin.

Sinulle, joka paastoat. Sinulle joka oksennat. Sinulle, joka liikut liikaa.

Sinulle, joka olet hyvin sairas. Sinulle, joka olet terve muttet voi hyvin. Sinulle, jolle vaa’asta on tullut taakka.

Sinulle, joka syöt liikaa. Sinulle joka syöt liian vähän. Sinulle, joka ei löydä rajoja ja sinulle jonka rajat ovat liian tiukat.

Sinulle, joka olet normaalipainoinen. Sinulle joka et ole normaalipainoinen. Sinulle, jonka kehosta BMI ei kerro mitään.

Tämä päivä on sinulle, jota syöminen tai tai oma keho tavalla tai toisella ahdistaa. Älä laihduta -päivää vietetään maanantaina 6.5. Mitä teet sen jälkeen on osa isompaa kokonaisuutta, mutta pidä 6.5 tauko ja vietä älä laihduta päivää. Anna itsellesi lomaa ja mieti millaista voisi olla, jos ei tarvitsisi laihduttaa ollenkaan.

Jos päädyt siihen, että haluat lopettaa laihdutuksen ja aloittaa elämän, mutta ruoka-asialle haluat tehdä jotakin, kurkkaa vaakakapinan ohjeet.

Jos joudut todeta, ettet ole terve ja sinulla on syömishäiriö, hae apua. Voit aloittaa terveyskeskuksesta tai yksityiseltä terapeutilta.

Jos olet jo hoidon piirissä, mutta tarvitset uskallusta ja rohkeutta, katso paikkakuntasi vertaistukiryhmät.

Mieti 6.5 millaista olisi, jos ei tarvitsisi laihduttaa. Se on ihan mahdollista, eikä se katso painoa. Katso elämää vapaudesta käsin. Kehosi saa näkyä juuri sellaisena kuin se on.

Älä laihduta – päivä 6.5. Kansainvälisen Älä laihduta –päivän (International No Diet Day) perustaja on Mary Evans Young, jolla on omakohtainen kokemus syömishäiriöstä. …Älä laihdutapäivän symbolina on vaaleansininen nauha. Päivää vietetään vuosittain 6.5. -Sisäsuomen syli

”Älä laihduta -päivä ei kiellä laihtumista. Älä laihduta -päivä muistuttaa, että laihtuminenkin (jos sille oikeasti on tarvetta) onnistuu parhaiten silloin, kun ei aktiivisesti laihduta”. -Syömishäiriöliitto (älä laihduta päivän teeseistä otos)

”Laihduttaminen ei automaattisesti ole terveysteko. Laihduttaminen voi myös sairastuttaa.  -Syömishäiriöliitto (älä laihduta päivän teeseistä otos)”

Lue lisää Älä laihduta päivän teeseistä

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä