Curly girl -metodia takana 3 viikkoa

Teksti Jasmin

Takanani on nyt 3 viikkoa curly-girl metodia. Hiusten hoidosta on rehellisesti sanottuna tullut hieman hankalaa. Tuotteet joita käytän, ovat kokoajan kaupoista loppu. Kuivaamiseen menee paljon aikaa ja hiusten pesupäivät on suunniteltava etukäteen.

Olen hieman rasittunut. En ole laittanut vielä ruokaa päähäni, enkä pitänyt naamioita tunteja. Olen käyttänyt metodia yksinkertaisimmillaan. Pesu menetelmän mukaan+hoitoaine+muotoilutuotteet.

Aluksi tein voimakkaan castin (pesun jälkeen muotoilutuotteita hiuksiin. Kuivuttuaan hius on kihara ja kova. Cast eli koppurat rikotaan puristelemalla). Voimakas cast kuitenkin tuntui takkuiselta ja lähmäiseltä. Vähensin muotoilutuotteiden määrää radikaalisti. Kihara jää päähän edelleen ja säilyy. Takkuisuus väheni.

Luulen, että tuotteeni eivät ole parhaat mahdolliset. Tällä hetkellä kuitenkin hyllyt ovat tyhjinä enkä ole löytänyt esimerkiksi hiusöljyä tai jatkuvaan pesuun soveltuvaa shampoota. Olen tehnyt hoitoainepesuja tähän asti. Toivottavasti kaupat pääsevät nopeasti tähän villitykseen kiinni.

Eniten rasittaa kuivaus. Se ihan oikeasti vie järkyttävän paljon aikaa, myös diffuuserilla, koska ilmavirta on kylmää. Sinänsä hiusten kuivuminen on passiivista aikaa, mutta kyllä se sitoo tunneiksi kotiin, koska kuivumisen jälkeen tukka on enemmän ja vähemmän koppura. Se ei näytä kuivausvaiheessa freesiltä, vaan limaiselta. Tämä toki on ratkaistavissa sillä, että ei käytä muotoilutuotteita, mutta lopputuloskin on sotkuisempi.

Minulla on luonnonkiharat. Toivon, että saan hiukset metodilla siihen kuntoon, että ne jaksavat kihartua ja pitää kiharat ilman sen suurempia geelejä tai vaahtoja. Nyt suoristusrauta ja kemikaalit ovat vieneet kiillon ja hiuksen voiman. Vaikka kiharaa löytyy, se on tuulenpesä. Alahiukset kihartuvat itsestään, ajatuksen voimalla, mutta pääliosa jää aika suoraksi.

Saa nähdä kuinka käy. Tuskin jatkan metodilla, jos lopputulos jää näin epätasaiseksi kiharaksi. Toivoisin tasaista pientä lainetta, jossa myös yläosa menee säkkärälle. Ehkä suoristusrauta vielä joskus saa käyttöä, aika näyttää.

Tästä lähdettiin

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Niin värin kuin kiharankin suhteen, jokaisen soisi arvostaa juuri sellaista hiusta, jonka on sattunut saamaan.
Itselläni on lasinen ja piikkisuora hius, joka ei kiharru ilman voimakeinoja. Olen yllättynyt, kuinka tämän muoti-metodin esiin nostamana niin moni on kertonut arjessa suoristavansa hiuksiaan. Se tuntuu oudolta. Itse en kyllä päivittäin jaksaisi kääntää hiuksiani kiharalle, vaikka kiharoista pitäisinkin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä