Kakun takia ei tarvitse nähdä liikaa vaivaa

Teksti

Kermakakut ovat menneet pois muodista. Ne sulavat lämpimässä, sotkevat lasten juhlissa eivätkä maistu perheen pienemmille. Silti niitä täytyy lapsiperheissä tehdä, sillä koristelu ja kerman länttäys kakun päälle on jokaisen lapsen täydellinen ajanviete.

Minä vanhenin eilen. Ei siitä sen enempää. Tyttäreni halusi tehdä kakun. En oikein lämmennyt massiivisen leipomisen ja pursotuksen edessä, joten ehdotin vanhaa kunnon torttukakkua. Se sopi lapselle mainiosti. Torttupohjia myydään valmiina, tai sitten sellaisen voi nopeasti leipaista menemään itsekin. Vegaanisena en ole valmis pohjia tehnyt, mutta saman asian ajaa puolikas kääretorttupohja leivottuna piirakkavuokaan.

Koristelu on maailman yksinkertaisinta ja tällaisen kermavaahdon pursotuksen lapsikin tekee väistämättä virheettömästi. Kerma vatkataan ja lusikoidaan pohjan päälle. Koristeeksi käy mikä tahansa hedelmistä karkkeihin. Me päädyimme marjoihin. Rakastan pensasmustikoita ja niitä onneksi löytyy kaupasta vuodenajasta riippumatta.

Kostutin pohjan kauramaidolla. Kerma on vispautuvaa kaurakermaa, mutta luonnollisesti mikä tahansa vaahtoutuva kerma sopii. Maustoin vaahdotetun kerman sokerilla ja vaniljalla. Marjat kasataan päällimmäiseksi ja syömisen voi aloittaa samantien. Kakku on helppo leikata, ei sotke ja näyttää nätiltä. Vahva suositus kahvileiväksi tai kesän pieniin juhliin. Ei ehkä sovellu kuitenkaan  hääkakuksi.

Kommentit

2 kommenttia
Jasmin

Hmm varmasti lapsesta riippuvainen tämä. Meillä juhlissa jäänyt usein syömättä. 🙁 Harmi sinänsä.

Avatar

On lasten aliarvioimista todeta, että heille ei kermakakku maistuisi. Kyllä vaan ainakin meidän lapsille on aina maistunut!
Eikä meillä kakut ole edes auringossa sulaneet.
Sellaisen kermakakun, olkoonkin sitten mennyt pois muodista, aion kyllä sunnuntaina juhlissa kantaa tarjolle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä