Kesä 2019 -Menoinfo

Teksti Jasmin

On jälleen Hämeen seudun kesämuistion aika! Olen tehnyt muistioita myös menneinä kesinä, osa paikoista on samoja (koska perhepuisto nyt vain ei muutu) ja osa tapahtumista juuri tälle kesälle. Tiedot ovat ajantasalla.

Tekemistä Lahden seudulla

Jos etsit tekemistä Lahden alueelta, kannattaa käydä lista läpi ja suunnata vaikkapa perheen äänestystuloksen perusteella kohteeseen. Ensin listassa lapsiperheille ja sittemmin aikuisille sopivat menovinkit. Älä jää sohvan nurkkaan tylsistymään.

Ilmainen tekeminen

Launeen perhepuisto on jokaiselle Lahtelaisille tuttu kohde.

Yli-marolan kotieläinpiha (vapaaehtoinen maksu) on avoinna arkisin (keskiviikkona kiinni)

Herrasmannin lasten päivä 6.7. Luvassa ohjelmaa eri-ikäisille lapsille. Tapahtuma löytyy facebookista.

Kirppikset heinäkuussa satamassa (tiistaisin), Acecornerilla (10.7 ja 14.8) ja sunnuntaisin Kisällissä.

Iron Kids 28.6

Uimarannoista kannattaa Hollolalaisten huomioida Vähä-tiilijärvi, jossa on tänä kesänä nuorten ylläpitämä kahvio!

Muista ainakin Tapanila!

Tapanilan lenkkimaastot ovat ihanteelliset perheen yhteiseen urheiluun. 3km perhelenkki taittuu lapsilta vaikkapa pyörällä, aikuisten hölkötellessä rinnalla. 5km lenkillä maasto on mäkistä, joten pieniltä kysyttänee Suomalaista sisua.

Heinolan klassinen lintutarha. Muistan omasta lapsuudesta papukaijan joka osasi hieman puhua. Tai sitten olen nähnyt unta. Kerro onko siellä sellaista jos eksyt sinne, en ole itse käynyt aikoihin!

Retkikohteista Lapakistoa ei voine ylistää liikaa. Sinne kulkee jossain määrin bussi. Myös Messilän pirunpesä ja tarunhohtoinen Kiikun lähde on nähtävien arvoisia. Makkaran paistopaikkoja sekä laavuja löytyy lisää tästä

Polkujuoksu sekä Mtb pyöräily Tiirismaan latuohjaajan vetämänä. Paikka vaihtelee, tarkista Facebookista!

Sadepäivien varalta ilmaisia sisäleikkipuistoja löytyy Karismasta ja Triosta.

Maksullinen tekeminen

Luhtikylässä lastenpäivä 30.6. Esiintymässä Maltti ja Valtti. Liput Tiketistä

Markkinat Lahden torilla keskiviikkona 3.7 ja 7.8

Ironman taistellaan Lahdessa 29.6. Ei toki kannata ihan kylmiltään tähän lähteä itse kisaamaan. Katsomossa on kuitenkin tilaa

Messilän ja Möysän rannasta voi vuokrata suplautoja. Vesiurheilujan kannattaa katsastaa myös Kahvisaaren kanoottivuokraus.

Sportioni ja Apulandia

Kuntoilijalle uuden Sportionin liikuntatunnit esim Tiilijärven sekä Mukkulan järven rannalla. Osassa järjestetty lastenhoito kuntoilun ajaksi. Kurkkaa Sportioni Facebookissa!!

Orimattilan kotieläinpuisto

Lahti soi -kaupunkifestivaali

Lahden yksi ehdoton hyvä puoli on se, että täältä pääsee helposti pois. Joukkoliikenne toimii. Onnibussilla lippu Helsinkiin kustantaa 6-9 euroa. Lähijuna on hieman kalliimpi, n. 11 euroa.

Maauimala on kesän vaihtoehto uimahalleille. Tänäkin kesänä maauimala on avoinna ja odottaa niin lapsia, kuin kuntouimareitakin.

Ilmaisen perhepuiston parkkialueen vieressä on maksullinen minigolf. Koko perheen hauska yhteinen tekeminen, mikäli keskittymiskyky ja suojakerroin riittää.

Puksu kaupunkijuna kulkee totutusti tänäkin kesänä. Aikataulut ja hinnat tästä

Hennalassa sijaitseva Apulandia on tutustumisen arvoinen kohde. Apulanta museo on mieletön kokemus faneille. Siellä sielu lepää ja pulla on ihanaa!

Ihanaa kesää! Jos jotakin jäi puuttumaan, nakkaa vinkki kommenttiboxiin. Toivoaksemme kenenkään ei tarvitse tässä kylässä viettää lomaa huonoja uusintoja televisiosta tuijottaen.

 

 

 

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi