Eutanasiaa ei sitten tipu

Teksti Jasmin

Mieheni on kaikkien aikojen idiootti. Tällä kertaa ihan oikeasti. Vai mitä mieltä olette? Hän ei käytä pyöräilykypärää!!!

Eräs ilta puolisoni lähti pyöräilemään 15km päähän kaupunkiin. Hänen lähtönsä jälkeen, huomasin kypärän roikkuvan naulassa. Ihmettelin hieman, sillä olen aiemmin nähnyt hänen käyttävän sitä. Mainittakoon, että mies osti pyörän vasta tänä kesänä Hän ajoi aiemmin minun pyörälläni.

Odotin koko illan ovelle saapuvan poliisisaattueen, mutta pahimmat pelot eivät tänään käyneet toteen. Ikävä kyllä unohdus paljastui puhtaaksi idiotismiksi. Älykäs, koulut hyvillä arvosanoilla suorittanut, kasvavan yrityksen tyhjästä perustanut, digituotteita koodaava ja alallaan arvostettu mieheni on päättänyt, ettei tarvitse kypärää, koska osaa ajaa pyörällä. Kypärä on käytössä vain silloin, kun ajetaan lapsen kanssa, koska täytyy näyttää esimerkkiä. Kun kukaan ei näe, esimerkkiä ei tarvita.

Eutanasiaa ei tipu

Ilmoitin, että jos hän vammautuu, eutanasiaa ei sitten ole tulossa. Olen työssäni nähnyt aivan liikaa pahasti ja pysyvästi vammautuneita ihmisiä, jotka kypärä olisi voinut pelastaa. Tässä iässä ei pitäisi enää olla ylimielinen elämää kohtaan.

Jos lähipiiristänne löytyy elämälle välinpitämättömiä pyöräilijöitä, jotka eivät ymmärrä, että asfalttiin osuessa pää on kuin kananmunan kuori, tässä tilastoa välitettäväksi.  Ei pidä katsoa pelkkiä kuolinlukuja. Vammautuminenkaan tuskin on monelle mieluista. Ettehän kuvittele, että nämä lukemien kaikki ihmiset olisivat jotenkin ajotaidottomia?

Onnettomuustilastot

Vuonna 2018 Suomessa pyöräilyonnettomuuksissa kuoli 21 ihmistä ja vammautui 688 henkilöä, joista vakavasti 210 henkilöä.

Vuonna 2009-2018 Suomessa pyöräilyonnettomuuksissa kuoli yhteensä 230 henkilöä.

Pyöräilykypärä ei ole mikään vitsi. Oli älykkyysosamäärä mikä tahansa, pään kuori on kaikilla yhtä hauras. Niillä kovapäisilläkin.

Kommentit

4 kommenttia
Jasmin

Kyllä, niin on 🙁 pelottava tilanne sullakin, toivottavasti porukka jakaa paljon näitä tarinoita missä oma ajotaito ei ole johtanut kolariin vaan sattuma tai joku tilanne. Tajuttomuus on tosi vakava seuraus jos kypärä ollut päässä! Saa olla kova tälli. Onneksi selvisit!

Avatar

Nyt täytyy valitettavasti sanoa, että kyllä miehesi on aika tyhmä. Itsekin osaan ajaa pyörällä, mutta silti kerran pyöräntangossa roikkuva kauppakassi ei osannut ja veti pyörän pinnojen väliin. Lensin komeassa kaaressa asfalttiin, pää iskeytyi maahan ensin päälaelleen, sitten otsalleen ja viimeiseksi leuka. Kypärä suojasi hengen, leukaan tuli komea vekki. Niin ja tajuttomuus kypärästä huolimatta. Kyllä myöhemmin on kiitellyt itseään siitä, että onneksi oli (se nolo) kypärä päässä.

Avatar

Ihan tasa-arvon nimissä voin todeta, että kyllä ne naisetkin osaa ilman kypärää ajaa. Hiljattain oli vielä sellainenkin, että ajoi kypärä päässä, mutta ei ollut leukaremmi kiinni. Voi kyllä olla, että enemmän on kypärättömiä miehiä kuin naisia lapsista puhumattakaan.

Jasmin

Hyvä korjaus! Se on totta että naisetkin tähän sortuvat, ikävä kyllä! Toivottavasti asiaan tulisi muutos. Ilman remmiä ajo nyt on ihan omituista toimintaa. En ymmärrä että miksi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä