5 yllättävää asiaa jotka parantavat parisuhdetta

Teksti Jasmin

Kaipaako parisuhteesi jotakin, mutta perinteiset kukkaset ja keskustelut on kokeiltu? Yksinkertaiset paradoksit kannattaa ottaa käyttöön.

5 keinoa piristää parisuhdetta

Tee aamupala tai iltapala puolisollesi vähintään kerran viikossa. Olitpa sitten mies tai nainen. Toisen huomioiminen piristää väljähtänyttäkin liittoa. Tulista lempeä murokulholla lienee turha odottaa, mutta jokainen roihu alkaa raapaisusta.

Anna olla. Älä valita miehesi likaisista sukista lattialla tai narise vaimosi uusista kengistä, joita on jo kolmet samanlaiset kaapissa. Jos ärsyttävät tilanteet ovat toistuvia, sulje suusi joka toinen kerta. Vie sukat pyykkikoriin tai tarjoudu maksamaan uusien kenkien lankkaus. Ainakin silloin tällöin.

Viettäkää enemmän aikaa erossa. Ikävä tekee hyvää. Omia intressejä ja henkilökohtaista laatuaikaa kannattaa vaalia sillä se antaa virtaa yhteiseloon.

Ota anoppi mukaan kylpylään. Ei uskoisi, mutta se on parisuhteelle hyväksi. Anopille voi jättää lapset ja pääsette pakenemaan kahdestaan K18 osioon.

Puhu pahaa. Pahan puhuminen puolisosta voi kuulostaa kamalalta. Ei saa valehdella eikä värittää. Eikä myöskään nolata. Ystävälle avautuminen avioliitosta täytyy kuitenkin olla matalan kynnyksen asia ilman pelkoa siitä, että toinen loukkaantuu. Kun ne kipinät sinkoavat jonkun sellaisen päälle, ketä ne eivät satuta, puolison kanssa voi keskittyä keskusteluun. Kun kertoo kaverille, miten paljon puolison ylimielisyys ärsyttää, saattaa huomata että ei se niin ylimielinen olekaan. Jos sellaista keskustelua yrittää puolisonsa kanssa, saattaisi lopputulos olla epähedelmällinen. Rakentava keskustelu kannattaa tietenkin käydä parisuhteen sisällä, mutta vasta kun on vedetty henkeä. Kipinäkaatikseksi en kuitenkaan suosittele kumpaakaan appivanhemmista.

Edellämainitut kehoitukset perustuvat omaan sekä ystävien kokemuksiin, ilman tieteellistä näyttöä. Vapautan itseni vastuusta, etenkin anopin kylpyläreissun suhteen.

 

 

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi