Älä tuunaa smoothieta turhaan

Teksti Jasmin

Smoothie, aikamme terveystuote, jonka tekemisestä on tullut vaikeaa. Yleensähän ajatellaan, että smoothie on helppo, koska siihen voi laittaa mitä vain. Se mitä vain ei tarkoita sitä. Smoothien täytyy olla terveellinen, ravitseva, ravintorikas, ekologinen ja hyvän makuinen. Kun kahvilasta ostaa smoothien, raaka-ainelistaa ei yleensä edes tunnista. Terveellinen juoma ei ole mitään ilman kuukausia pussukassa säilöttyjä tuotteita, kuten chiaa, kuivattua nokkosta tai puolukkajauhetta.

Terveellisyys on tietenkin ihanaa. Eräs aamu kaivoin leipäpussia ja ajattelin, että smoothie olisi kiva, mutta chia, proteiinijauhe ja siemenet ovat loppu. En viitsinyt tehdä smoothieta, koska minulla ei ollut superfoodeja eikä mitään muutakaan ihmeellistä. Söin paahtoleivän. Leipä on ihanaa, sitä ei sovi paheksua. Päätin kuitenkin palauttaa smoothieni maan pinnalle.

Yksinkertaiseen smoothieen ei tule juuri mitään

Heitin eilen blenderiini vain marjoja ja vettä. Mansikoita ja mustikoita. Maku oli aito ja raikas. Ei kovinkaan makea, mutta ei kirpeäkään. Marjoja tuli paljon enemmän, kuin jos olisin sotkenut sisään kauheita, mössöjä ja höttöjä. Marjojen määrä korvasi puuttuvat kuivatut antioksidantit.

Olen vakaasti palaamassa yksinkertaiseen ja syön jatkossa yrtit ja siemenet kokonaisina.

Nyt on ihana kesä ja tuoreiden marjojen kulta-aika. Kokeile hyödyntää ne yksinkertaisena. Se on kaunista ja toimivaa. Hyvä tapa tyhjentää myös pakkanen uusien tieltä.

Ainesosat

  • Mitä tahansa marjoja
  • Vettä

(Jos käytät puolukoita, sokeri voi olla paikallaan)

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä