Hyödynnä pakastemarjat pian!

Teksti

Onko pakkasessa viimekesän satoa? Uudet marjat alkavat olla parhaimmillaan ja edellisistä pitäisi päästä eroon. Pohdin eilen, mihin voisin käyttää mustikkapussukat, mansikat ja puolukat. Inhoan pakastimen siivousta. Sieltä löytyy usein sellaista, mitä en ole halunnut syödä, mutta se on edelleen syömäkelpoista. Tiedättehän, sämpylöitä mitkä maistuvat sulatuksen jälkeen kumilta, pullia mistä raesokeri tahmautuu ja sulaa sekä niitä sormet ruvella poimittuja terveysmustikoita, mitkä on unohtunut syödä. Hankkiudutaan nyt ainakin marjoista eroon, ne eivät voi mennä pieleen.

Mansikka sopii moneen

Pakastettu mansikka soveltuu mihin tahansa. Itse käytän pakastemansikkaa poikkeuksetta eniten smoothieen, mutta silloin kun juomat tulevat jo korvista ulos, laajennan repertuaaria.

Hillo

Pakastetuille mansikoille saa huimasti jatkoaikaa hilloamalla ne. Sinänsä marjat eivät vanhene hetkessä, mutta jos haluaa säilöä tuoreita tilalle, voi jäiset marjat siirtää purkkiin lettukestejä odottamaan. Ohje pakastemarjahilloon

Trifle

Mansikkatrifle on näyttävä jälkiruoka joka sopii arkeen ja juhlaan. Onnistuu hyvin myös paskastemarjoista.

Pirtelö

Smoothieiden vallattua blenderit, pirtelö on saattanut jäädä unholaan. Meillä pirtelö on tämän kesän myötä päässyt takaisin listoille. En vain ollut muutamaan vuoteen muistanut sen olemassaoloa! Mikä sellaiseen sopisi mansikkaa paremmin? (No ehkä suklaa)

Terveellinen mustikka

Työläitä kerätä, kalliita ostaa. Sitä suuremmalla syyllä jokainen sininen antioksidantti kannattaa hyödyntää. Piirakka on perinteinen herkku, mutta mustikkaa voi valmistaa lukuisin eri tavoin. Ethän ole unohtanut mustikkakukkoa?

Mustikkakukko

Perinteinen rättänä on kaunis ja rukiinen. Ihana kahvipöydän herkku, etenkin jos kaipaa vaihtelua piirakalle (jos jollakin on tästä gluteeniton versio, kuulisin mielelläni!). Chocochilliltä löytyy helppo resepti yllä.

Mustikkakeitto

Moni ostaa nykyään tölkin vaivattomasti valmiina. Ylimääräisistä mustikoista kannattaa kuitenkin keitellä helppo keitto vaikkapa aamupuuron kaveriksi.

Jäätelö

Kauniit mustikkakookospuikot maistuvat meillä niin äidille, kuin tyttärelle. Olen itse kookoksen suuri ystävä, joten meillä maistellaan näitä usein.

Hapan puolukka

En ole puolukan suuri ystävä, joten sitä jää pakastimen pohjalle joka kesä. En oikein tiedä, miksi edes hankin sitä. Ehkä siksi, että se vain kuuluu olla olemassa?

Puolukkapuuro

Perinteisempää saa hakea, mutta pinkki puuro toimii useimmissa lapsiperheissä. Tässä ohje esim puolukkamannapuuroon

Puolukkasmoothie

Jos puuro tökkii, happamasta marjasta voi nauttia smoothien seassa. Puolukalla on paljon terveyshyötyjä, jotka pääsevät raakana esille juotavassa muodossa. Puolukkaa kannattaa makeuttaa. Marttojen resepti taipuu moneen ja on tuunattavissa eri ruokavalioihin. Kokeilemalla löytyy omaan suuhun sopiva puolukkakombo.

Puolukkajäde

Puolukka taipuu jäätelöön tai sorbettiin. Raikas pakasteherkku luonnistuu ilman jäätelökonetta tällä ohjeella

Miten sinä käytät viimevuotista satoa? Mihin käytät muita marjoja, esim pakastetut herukat?

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä