Hotellihuoneen pussilakanat kotiin

Teksti

Minulla on kyltymätön himo. Se liittyy hotelleihin. En sinänsä viehdy hotellihuoneen glamourista enkä omasta ajasta. Minulle on aivan sama, yövynkö 3 tähden Omenahotellissa vai 5 tähden Kämpissä (paitsi hintansa puolesta, en ole rikas).

Se juttu tulee petivaatteista

Kunhan siellä on ne lakanat! Millään muulla ei ole merkitystä. Hotelleiden lakanoissa on jotakin, joka on saanut minut lähtemään reissuun hyvinkin matalalla kynnyksellä. Jokin aika sitten pohdin, kuinka saisin samanlaisen nukkumisfiiliksen kotiin. Tajusin, että se juttu tulee petivaatteista. Kahisevat peitot sekä puhtaan valkeat lakanat joissa on pehmeä pinta.

Selvitin, missä moisia myydään. Vastaus oli lopulta naurettavan helppo. Jyskissä!! Hotellilakanat eivät ole mitään ihmeellistä tilaustavaraa, eivätkä myöskään saavuttamattoman kalliita. En toki tiedä, ovatko esimerkiksi Scandicin lakanat juuri Jyskistä, mutta mitään eroa en näissä havainnut. Myyjä tiesi heti, mistä puhuin ja osoitti minulle ”hotellipetivaatteet”. Kaksi pussilakanaa +tyynyliinat maksoivat settinä yhteensä 69.90e ja 160cm+20cm reunainen lakana kustansi 39e.

Lisäksi ostin uudet tyynyt ja allergiaystävälliset peitot. Meidän peitot ovat olleet iäkkäitä, painavia ja tiiviitä. Nämä uudet ovat ilmavia, aika raskaita sekä kahisevia. Tyynyihin kannattaa sijoittaa muutama kymppi, mutta hotellin tuntua enemmän on syytä pohtia tyynyn istuvuutta juuri omaan päähän. Meillä on aiemminkin ollut tyynyt jotka on ostettu selkää ja niskaa ajatellen. Kulahdus on ajanut mukavuuden ohi, tyynyt ovat kulutustavaraa. Koko peti meni uusiksi, itse sänkyä lukuunottamatta. Sulkiessani silmäni, tuntuu juurikin hotellilta. Sijoitus oli muutaman satasen luokkaa ja tulee huomattavasti edullisintakin huonevarausta halvemmaksi. Toivon, että nämä myös kestävät aikaa.

Luulin hotelleiden lakanoita kalliimmiksi

Jokin taika uusissa petivaatteissa on. Mieheni on pedannut sängyn viimeksi armeijassa, eikä tapa ole juurtunut arkeen. Minä olen meillä se, joka sängyn on poikkeuksetta laittanut. Ostosten kotiuduttua hän on useasti kiskonut päiväpeiton hohtavan valkoisten lakanoiden suojaksi.

Eniten yllätyin hinnasta. Nuo eivät maksaneet sen enempää, kuin muutkaan pussilakanat. Itseasiassa ne olivat halvemmat, kuin kaappiamme täyttäneet Marimekot ja Finlaysonit. Yksinkertaiset materiaalit ja puhtaus houkuttaa, eikä maksa älyttömiä. Valkoisesta näkee lian heti, ja lakanat tulee vaihdettua tarvittaessa kertaviikkoista useammin, jos lika näkyy heti.

Hotelleiden hohto on saatavilla kotiin. Ainakin sänkyyn. Huonepalvelun ja buffetaamiaisen kanssa voi kyllä tulla ylitse pääsemättömiä esteitä.

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Mitkä aluslakanat, peitot ja tyynyt ostit?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä