Raivostuttava astma

Teksti

En kiroile äänekkäästi, mutta nyt olen aivan kertakaikkisen kypsä. Tiedättekö sen tunteen, kun mikään ei auta, kaikkialla tuntuu vähän pahalta ja kukaan ei oikein edes usko, koska se ei näy päälle?

Astmani on viimeviikkojen aikana pahentunut. Yleinen hengitysvointini on ollut yksinkertaisesti alamäessä. Toukokuussa rintani päälle asettui epämiellyttävä tunne. Tuplasin lääkkeet ohjeiden mukaisesti, mutta paino kasautui vain enemmän. Kesäkuussa lääkitys vaihdettiin kokonaan. Peff -arvo nousi, mutta rinnan päälle asettunut kivi ei lähtenyt pois. Hengitystiet tuntuvat jotenkin turvonneilta ja keuhkojani vihloo. Lääkitys vaihdettiin jälleen, nyt myös suun kautta otettavaks. Ei auta. Syvään hengitys tuntuu sammuttavan keuhkot kokonaan ja tekee mieli hätistellä rintakehää näkymättömästi painavaa kämmentä.

Päälläni istuu jättikilpikonna

Alvesco, Relvar, Flutiform, Montelukast, Buventol, Ventoline ja edelleen päälläni istuu jättikilpikonna. Joku on jo kysynyt että onko se ahdistus päässä. Mutta ei, ei se ole. Tämä jotenkin kutittaa ja raastaa.

Flutiform on vienyt äänen ja Montelukast teki minut levottomaksi. Sen sivuoirelistassa muuten on vihamielisyys. Ehkä tämä äärimmäinen ärsytys on sitä?

Kipeä olo on kokoajan. Mutta ei niin kipeä että olisin invalidisoitunut. Se on hiljaa nakertavaa huonoa vointia. Juokseminen auttaisi, se irrottaisi limaa. Suorituskyky on kuitenkin laskenut. En yksinkertsisesti jaksa juosta samanlailla kuin ennen. Astma pahenee kun ei liiku, joten kierre on valmis. Lisäksi olen allerginen heinälle, joten maasto ei nyt ole paras paikka muutenkaan. Lääkärin mielestä päälleni on tullut massiivinen allergia, joka ulottaa lonkeronsa myös sisälle. Klassiset allergiaoireet puuttuvat silti. Nenä ei vuoda, mutta keuhkot huutavat. Tai oikeastaan hurisevat kuin tyhjenevä ilmapallo. Astma ei ole nykyään vaarallinen, mutta se rajoittaa elämää ja aiheuttaa vihaisia tunteita.

Viimeviikolla naapurini kertoi, että taloyhtiössämme on paljon tyhjillään olevia asuntoja, jotka eivät ole menossa vuokralle. Rivitalollamme on purkutuomio. Vatsaani kouraisee. Asummeko hometalossa?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä