Mansikkasalmiakki -Outo yhdistelmä

Teksti Jasmin

Löysin Lapsimessuilta hillopisteen. Perheessämme syödään paljon pannareita ja lettuja, joten hilloja kuluu. En ollut kuitenkaan eläessäni törmännyt mansikkasalmiakki-hilloon. Ajatus on kummallinen, varsinkin kun en ole mustan mönjän ystävä. Purkeissa oli paljousalennus, joten haksahdin syöttiin, kiitos lakkahillon.

Hillot unohtuivat kaappiin, eikä moneen viikkoon tehnyt mieli kokeilla mitään uutta. Avasin aina vanhan tutun vadelmahillon.

Kerran pannareille saapui vieraita ja lähikaupan vadelmahillopurkin pohja paistoi. Mustin uudet hillot ja  mansikkasalmiakki lähti kokeiluun. Ihme kyllä, kummallinen yhdistelmä toimi. Puolisoni oli myyty. Lapsi ei heti hahmottanut salmiakin makua, mutta ei katsonut karsaasti. Oudot fuusiot tuntuvat olevan nykyajan muotijuttu, mutta laiskan leipurin keittiössä niille on paikkansa. Jos tekee mieli lettuja ja salmiakkia yhtäaikaa, ei tarvitse raastaa merkkareita.

Mansikkasalmiakki-hillo sopii hyvin myös kakkujen väliin. Isänpäivä turkinpippurileivoksineen siintää jo näköpiirissä. Olen perinteisen ystävä, mutta tämän myötä päädyin pohtimaan, löytyisikö kaupasta myös kookoshilloa. Lähetin mieheni toiveikkaana Prismaan. Unohdin kertoa, ettei kookoshillo välttämättä kuulu valikoimaan. Hän palasi hyvin ärtyneenä pitkäksi venyneeltä kauppareissulta kysyttyään asiaa myyjiltä ja googlattuaan kookoshilloja. Ilmeisesti lopputulema oli se, että sellaisia ei ole olemassakaan. Olen pettynyt. Joten sinä, joka myyt kookoshilloa jossakin pimeässä kotikeittiössä, ilmoittaudu.

Kuvassa olevan vegaanisen pannukakku -reseptin löydät täältä

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

En tiedä, mitä kookoshillolla haet tai mihin sitä ajattelisit käyttää, mutta heti tuli mieleen vanha kunnon maitokiisseli (kuutamokiisseli). Senhän voisi ehkä tehdä kookosmaitoon tai -kermaan, tai maustaa maitoon keitetyn perinteisen paksun kiisselin kookoksella?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä