Homekoiran käynti ajoi telttaan

Teksti Jasmin

Millaisessa loukossa oikein olemme asuneet nämä vuodet? Minulla on astma. Toni on kokoajan väsynyt. Flunssaa on, mutta meillä on lapsi. Eikö kaikilla ole?

Entä jos joudumme uusimaan koko irtaimiston? Millä rahalla me sen oikein teemme? Pelkästään yritykseen liittyvä irtaimisto on tuhansien eurojen arvoinen.

Olemme juuri uusineet kalusteet. Ja sain vihdoin haaveilemani moccamasterin. Se oli joululahja Tonilta. Hän inhoaa kahvia. Pitääkö sekin heittää pois? Isomummin tekemät villapuvut. Hääpuku, kastemekko, lapsen lelut. Lol-pallokokoelma?

Ei saisi olla paniikissa. Talo ei ole oma. Irtaimisto ei ole yhtä kallis kuin kiinteistö. Mutta onhan sekin pelottava ajatus ja shokki jos perhe menettää tulipalossa kaiken irtaimen? Mitä pitäisi ajatella?

Homekoira kertoi sen mitä aavistin

Tällaista mietin hetkeä ennen homekoiran tuloa. Olin aavistellut pahinta muutaman päivän, mutta tulos oli silti täydellinen yllätys. Homekoiran raportti ei ole virallinen todistus eikä homekoira voi virallisesti nimetä, mitä mikrobilajeja talossa kasvaa. Virallisiin dokumentteihin tarvitaan laboratoriotutkimukset. Talon iän huomioon ottaen ja koiran löydösten laajuus huomioiden, emme jääneet odottamaan. Minun henkeäni ahdisti kokoajan ja vointini oli kokoajan vain huonontunut. Astmalääkkeet olivat maksimissa mutta vastetta ei ollut.

Muutto telttaan

Päätämme muuttaa pois. Osa tavaroista on puhdistettavia, mutta iso osa menee kaatopaikalle. Säästyimme täydelliseltä hävitykseltä, mutten silti tiedä, mitä ajatella. Olemme juuri uusineet sisustuksen. Ostin vain pari viikkoa sitten uudet täkit ja matot. Nyt ne kaikki on heitettävä pois. Entä valokuvat? Minun satojen kirjojen kokoelma. Vihkiraamattu? En kestä.

Tarvitsen ilmaa, jotta voin ajatella. Muutan takapihalle telttaan.

Postaus on kirjoitettu 26.7, mutten pystynyt julkaisemaan sitä silloin. En halunnut lukea lohduttomia tarinoita terveyden menetyksestä enkä myöskään hysterisoitua enempää. Saimme ohjeet homekoirayritykseltä kuinka toimia, ja päätimme luottaa niihin.

10 -osainen postaussarja sisäilmaongelmaisesta kodista pois muuttamisesta, hävityksestä, uudesta asunnosta ja terveyden menettämisestä kulkee blogissa postausten välissä. Minua erityisesti kiinnostaa lukijoiden tarinat, joissa on toivuttu tai opeteltu elämään esimerkiksi monikemikaaliyliherkkyyden kanssa. Olisi hienoa saada vertaiskokemuksia etenkin terveyden takaisin saamisesta.

Seuraa meidän elämää myös instassa!

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Meillä käytiin aiemmin hometalo sekä kaupanpurku riidat läpitte.. hävitettiin kaikki mahdollinen. Päästiin sieltä puhtaaseen vuokrakämppään kunnes tuli muutto toiselle paikkakunnalle lasten isomummin vuoksi ja nyt oireillaan eli taas tulee muutto.. ollaan mietitty että jos vain saataisiin jostain laina ja rakennettua pieni oma hirsitalo niin se olisi paras.. en jaksa jatkuvaa muuttoa kahden pienen lapsen kanssa ja kun molemmilla lapsilla erityishaasteita. Myös miehen firmaa ei pystytä pyörittämään jos ajaudutaan kerrostaloon.. tsemppiä teille!

Avatar

Meidän perhe on myös käynyt hometalo taiston läpi. Mukaanlukien asuntokauppariidan. Irtaimisto meni ja terveen asunnon löytyminen oli vaikeaa, mutta terveessä asuessa nykyisin olen toipunut niin hyvin, ettei altistus oireet ole kuin lyhyt aikaisia ja yliherkkyyksistä olen parantunut. Pahimpaan aikaan siis oireilin sisäilmalle, kärsin hajuste ja kemikaali yliherkkyydestä, lisäksi myös oireilin sähkölaitteille (esim matkapuhelimille). Tiedän että nyt ei varmaan tunnu asia siltä, mutta kunhan pääsette terveeseen asuntoon, mahdollisuudet on vielä normaaliin elämään ilman jatkuvaa oireilua ja herkkyyttä.

Nyt jälkiviisaana heitimme liikaa tavaraa pois, puhdistuksella olisi ihan hyvin joidenkin kohdalla selvinnyt. Asumisterveysliitosta löytyy ohjeita ja neuvoja saatiin monessa asiassa hometalo asian suhteen. Sinne suosittelen olemaan yhteydessä.

Mutta voimia ja tsemppiä koko perheelle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä