I Love me (-Hengityssuojankin kanssa?)

Teksti

Lyhyesti virsi kaunis otsikonkin suhteen, sillä messut jäivät tällä kertaa hieman pätkäistyksi. Jostain syystä hengitettävä astmalääke ei tänään auttanut. Henkeäni ahdisti täydessä messuhallissa erittäin paljon. Sankka painon ja paineen tunne rinnassa sekä ärsyttävä yskä olivat senverran sietämättömiä, että päädyin kiertämään messuhallin läpi pikakelauksella. Syypää lieni yksinkertaisesti astman huono tilanne, lukuisat hajusteet ja tuoksut sekä ihan vain ihmiset. Yleensä siellä missä on ihmisiä, minun palkeeni kipristyvät. Ehkä olenkin allerginen vain sosiaaliselle elämälle?

Onnekseni sain kuitenkin shoppailtua hiukan. Jos muita astmaatikkoja saapuu messuille, suosittelen ehdottomasti katsomaan hajusteettomien tuotteiden valikoimaa, sitä nimittäin löytyi mukavasti. Messutarjouksessa näkyi olevan erityisesti vitamiineja, ihonhoitotuotteita ja hygieniaosastoa.

Nyt puhutaan paljon suoliston terveydestä ja sitä tarjosi esimerkiksi tuttuun tapaan suuri ja mahtava Puhdistamon piste. Ostin sieltä ohutsuolelleni sopivaa raakasuklaata tarjouksella 5kpl/10e. Myös kookosvedet olivat edullisia, 1.50e/ tölkki.

Kosmetiikkaosasto oli valtava. Sieltä tarttui mukaan kynsiorientoituneelle tyttärelleni kynsihileitä 1e/kpl. Moni varmasti jakaa kanssani saman kauhun kihomatojen munista ja kynsikoristeista. Aion kuitenkin voittaa pelkoni, tyttäreni on joutunut luopumaan jo tuoksuvihoista.

Vaatepuolella en uskaltanut sukeltaa toisiaan tönivien ihmisten sekaan kovinkaan syvälle, mutta Veromodan alehyllystä ostin neuleen 16e hinnalla. Kaikista vaatteista oli -25 prosentin alennus. Viereinen Vila on myös varteenotettava vaatehaukoille.

Messujen tarjonta oli runsas. Tosin kaipasin I love me -teeman mukaisesti enemmän kehopositiivisuutta. Ehkä tämä jonakin vuonna vielä toteutuu!

Kotiin ajaessa tunnelma oli haikea. Luulen, että nämä olivat viimeiset messuni pitkään aikaan ilman hengityssuojaa. Kotiin palatessani laitoin Vogmaskin kankaisen suodattimen tilaukseen. En haluaisi olla se jota tuijotetaan. En myöskään halua joutua lähtemään kaikkialta kesken. Messut osoittivat julmasti sen, etten voi olla vapaasti missään. En ihan ymmärrä, miten tämä on mahdollista, mehän muutimme sisäilmaongelmaisesta asunnosta pois 2kk sitten. Sen piti helpottaa. Silti, tässä minä tilailen aktiivihiilisuodatinta naamalleni. Katsotaan kuinka sen kanssa sujuvat ensiviikonlopun kirjamessut. Instaan on muuten tulossa sunnuntaina lippuarvonta, joten hiipikää osallistumaan!

I love me messut jatkuvat tämän viikonlopun Helsingin Messukeskuksessa.

Kommentit

3 kommenttia
Jasmin

Olen jotenkin ajatellut, että kynsikoristeet eivät huuhtoudu riittävän hyvin käsien pesun yhteydessä. Hmm, en ole nyt kyllä aivan varma!

Avatar

En ole koskaan ajatellut, että kynsikoristeet olisivat kijomatotartuntojen erityinen riski. Mutta voihan se toki niinkin olla…
Itse ajattelen niin, että kun kynnet on leikattu ja kädet pesty, ollaan ihan turvassa.
Aikuisen ihmisen saama tarunta menee käsittääkseni ohi ilman hoitoakin, jos kätensä pesee ja kuivaa (kuten tapana on) wc-käynnin jälkeen. Kun munat eivät pääse peräaukolta suuhun uudelle kierrokselle, ei uutta sukupolvea synny.
Ne lapset taas, jotka eivät osaa itsenäisesti pestä käsiään wc-käynnin jälkeen ja syövät vielä sormiaan, eivät ehkä ole tarpeeksi vanhoja vielä kynsilakkoihin ja kynsiklristeisiin?

Avatar

Suosittelen lämpimästi Maria Nordinin Eroon oireista kurssia sulle, vaikutat hyvin herkistyneeltä sisäilmalle. Tsemppiä kovasti sulle. 🙂 siitäkin voi päästä eroon. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä