Talvikeitto

Teksti Jasmin

Perheeni on kasvisruoan ystävä. Puolisoni suhtautuu kuitenkin ynseästi keittoruokiin, joten ne täytyy kyllästää ainesosilla, jotka vievät varmasti nälän. Olen todennut, että runsas linssien määrää sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Etenkin talviaikaan lämmin keitto maistuu.

En tiedä olenko laiska, mutta kasvissosekeitto on yllättävän työläs tehdä. En halua valehdella, joten kerron, että ei tämäkään ilman sotkua syntynyt, sillä olen unohtanut hankkia sauvasekoittimen (hometalomuutto). Vaiva kuitenkin kannatti blenderin avulla, tulimme kylläiseksi.

Jos sinulla ei siis ole sauvasekoitinta, heitä keitetyt ainekset blenderiin parissa erässä, lisää tomaattisose, pyyhi roiskeet, mausta ja kiehauta talvikeitto, tuttavallisemmin linssikeitto.

Linssikeitto

1pkt punaisia linssejä

4 isoa porkkanaa

4 perunaa

1 punasipuli

Ruususuolaa

1prk tomaattimurskaa

2tl Texmexmausteseosta

2tl basilikaa

Rouhittua hasselpähkinää

Keitä vihannekset pehmeiksi vedessä jonne on lisätty suola. Itse käytin ruususuolaa. Lisää linssit ja anna kiehua kunnes ne turpoavat. Soseuta kasvikset. Lisää tomaattimurska ja tarvittava määrä vettä, soseuta uudestaan. Laita joukkoon mausteet sekä pähkinä, anna kiehua hetki ja tarjoile esimerkiksi vegaanisen fetan ja basilikan kanssa. Jos tarjoat tätä myös lapsille, kannattaa texmex-mauste vaihtaa kasvisliemikuutioon.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä