Minua haittaa sinun erittävät lapsesi

Teksti Jasmin

Korona tulee, oletko valmis? No kyllä olen. Ihmisten välinpitämättömyyteen sensijaan en ole.  Ei ahdista pieni korona tässä pöpöpesässä, jossa käsihygenian ja sairasloman puute on ihan normi arkea. Kaikensortin tautia liikkuu aivan kokoajan, vaikka niitä voisi ehkäistä helposti.

Minua suututtaa aivan tolkuttomasti, että me elämme hyvinvointivaltiossa, jossa saippuasta tai vedestä ei ole minkäänlaista pulaa. Silti niitä ei käytetä. Täällä työpaikka ja kela korvaa sairaslomia eikä kukaan kuole nälkään, jos on noroviruksen jälkeen yhden lisäpäivän kotona.

Mutta ei. Suomen muotoisen pilven alla on aivan normaalia, että räkä valuu ja oksennus tuntuu kurkussa. Lapsi joka ei eritä, on säilötty tynnyrissä tai ei ole lapsi.

Kukaan ei halua pöpöä itselle. Se kuitenkin unohtuu heti, kun omalla perheellä alkaa ruoka pysymään sisällä tai kuume laskee alle 38 asteen. Lapset raahataan päiväkoteihin ja aikuiset soluttautuvat töihin. Näin muuten kerran työpaikalla hoitaja-kollegan joka niisti vihreää räkää lämpö päällä. Kun ei sunnuntaina kannata sairastaa pyhäkorvausten vuoksi.

Minua haittaa sinun erittävät lapsesi. Niin kotona, kuin leikkitreffeilläkin. Minulla on astma ja saatan joutua paloitellun vatsani ansiosta sairaalaosastolle vatsataudissa. En halua tartuntaa. Eikä varmasti halua kukaan perustervekkään.

Epidemian ehkäisy ei yleensä ihmisiä kiinnosta, sillä eihän se sama tauti iske itseen uudestaan. Aivan sama mitä ympärillä tapahtuu. Ihmisluonto on itsekäs.

Kaupassa on pakko käydä. Ja apteekissa. Kylässä, hoplopissa, koulussa, päiväkodissa, töissä ja kirjastossa sen sijaan ei ole.

Jos lapsesi erittää vihreää räkää päiväkodin eteisessä, älä ihmettele jos sinua katsotaan pahalla silmällä. Joskus syyllistämiseen on aihetta. Unohditko pestä kädet kun kävit vessassa? Hyi, mutta pissabakteereja suurempi ongelma on kuitenkin se laaksoomme rantautuva koronavirus jota kaikki nyt hysteerisesti pelkäävät. Tehosta sitä käsien huuhtomista myös siinä pisuaarin äärellä, vaikket koskisi kuin sepalukseesi. Korona noro ja clostridium voi tarttua vessasta mutta aivan mistä tahansa muualtakin. Pidä sinä kipeä lapsesi poissa julkisilta paikoilta, ja toivo että muut tekevät saman sinun vuoksesi.

Tähän loppuun vielä suhteellisuuden tajua, jolla ei ole tarkoitus kumota ylläolevaa tekstiä vaan muistuttaa käsienpesun lisäksi ihan yleisestä suojautumisesta. Tarvitseeko aina tulla sarsin kaltainen epidemia, ennenkuin ihmiset heräävät?

Oletko kipeä? PYSY KOTONA! Ihmiset kyllä huomaavat umpiräkäisen lapsen leikkipaikalla ja paheksuvat.

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Tämä!!
Kun ihmiset ei vaan tajua sitä että aina oireidenpäätyttyä on täytyisi olla yksi oireeton päivä kotona ja vatsataudin jälkeen kaksi. Nää ohjeet on ihan terveyskirjastonkin sivuilla ja samaa hoitajana toitotan vuodesta toiseen hoitolasten vanhemmille, vaan joka vuosi sama lopputulos ja itsekkäät vanhemmat tuo puolikuntoset lapset hoitoon. Turha ihmetellä miksi lapset sairastaa paljon, kannattais vanhempien kattoa välillä peiliin. Ja sama myös kaikki puolikuntoset aikuiset jotka liian aikasin itekki tulee töihi

Avatar

Aamen.

Avatar

Mietin itse samaa, kun luin tänään Sydän vähän kallellaan -blogin hiihtolomatekstiä. ”Oksennus siellä, toinen täällä ja perheretki siihen väliin. Sairastin eilen, mutta tänään jo hyvä kunto. Tällä viikolla ohjelmassa kolmet lastenkutsut”. En vaan jaksa ymmärtää, mikä kiire on yleensäkään juosta kaikkia tartuttamaan.

Ps. Verkkoapteekkia on helppo ja nopea käyttää. Suosin itse sitä, niin ei tarvitse tautisten seurassa edes jonottaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä