Kookosletut sopivat monelle

Teksti Jasmin

Letuillehan ei oikeastaan ole nykyään nyrkkisääntöjä. Lettu on jotain, mikä paistetaan pannulla pyöreän kaltaiseksi niin, että se pysyy koossa ja päälle laitetaan asioita. Letut ovat sinänsä ehkä armollisin ruoka mitä tiedän, sillä ne voi tehdä kaikkiin ruokavalioihin sopivaksi. Perheestämme löytyy niin maidotonta kuin gluteenitonta syöjää, joten muuntautumiskykyä löytyy. Minä olen vankkumaton kookoksen ystävä, joten laitan jakoon myös lempireseptini

Kookosmaitoon tehdyt letut

Tölkki kookosmaitoa

3dl mantelimaitoa

2dl kaurajauhoja

1dl gluteenitonta jauhoseosta (kaikki jauhot voi korvata vehnäjauholla)

1 muna (voi korvata munankorvikkeilla)

2rkl kasvisrasvasekoitetta

Taikina jää paksuksi. En uskaltanut paistaa pannun kokoisia lettuja, inhoan riekaleita enkä ole kääntämisen mestari. Nämä kääntyivät vaivattomasti, joskin paistuivat aika kauan.

Perheemme ruokavaliot ovat aika vaihtelevia henkilöiden välillä, mutta nämä sopivat kaikille. Paksumpi lettu on ihana tehdä kääntämisen helppouden vuoksi pienemmänkin väestön kanssa.

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Jos vieraalle gluteenitonta tekee, kannattaa muistaa, että kaura ei sovi kaikille keliaakikoille!

Oma vahva suositukseni on kokeilla taikinaan maissijauhoja (ei maissitärkkelys, vaan karmeampi maissijauho). Tulee maukasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä