Kestovessapaperi on ekologisempi tapa pyyhkiä

Teksti Jasmin

Noniin, tämä päivä tuli. Kestovessapaperia kaivataan!

Postasin muutamia vuosia sitten kestovessapaperin käyttöohjeet. Silloin asialle naureskeltiin, eikä kestovessapaperi jäänyt meillekkään pitkäaikaiseen käyttöön. Nyt ihmiset ovat kuitenkin alkaneet kerätä kaupan hyllyjä tyhjiksi vessapaperista ja jokunen on jäänyt jo ilman tuota kohtalaisen tärkeää käyttötarviketta.

Hätä ei ole tämän näköinen ja energia kannattaa suunnata käsidesin ja ruoan metsästämiseen. On tullut siis aika postata kestovessapaperin käyttöohjeet uudelleen! Tässä, olkaa hyvä:

Iso hätä:

– Kun olet kakannut, pese peräpää käsisuihkulla

-Kuivaa takamus kestovessapaperilla

-Heitä kestovessapaperi kanneliseen säiliöön.

Pieni hätä:

-Pyyhi pimpero kestovessapaperilla ja heitä se kannelliseen ämpäriin.

Huolto

Kestovessapaperit voi säilyttää astiassa tai pesupussissa, jonka voi heittää koneeseen sellaisenaan. Ei tarvitse koskea ”papereihin” käsin.

Pese kestovessapaperi 60 asteessa, joka tappaa pöpöt. Jos epäilet ettei 60 astetta riitä, on sinun syytä ottaa esille 5litran kattila ja keittää siinä jatkossa alusvaatteesi jotteivat ne levitä pöpöjä.

 

Kestovessapaperiksi soveltuu esimerkiksi pikkupyyhkeet. Näitä voi leikata pienemmiksi. Näppärät ompelevat kestopaperia kestovaippojen tapaan ihanista kankaista ja kuoseista.

Ei tehdä vessapaperista ongelmaa vaan keskitytään käsien pesuun ja kotona olemiseen.

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä